Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chyba na moim podwórku wyrosły pieczarki jeśłi tak to mogę je zjeść?

Polecane posty

Gość gość

Zna się ktoś na grzybach?Białe kapelusze,ciemne blaszki pod spodem.Są jakieś trujące podobne do pieczarek?Co bym się nie podtruł...

Gość prawictwo pospolite 152
nie możesz to zbyt niebezpieczne

Powiem ci tak pieczarka pachnie pieczarką . Ale jest taka zasada nie jesteś pewien lepiej nie jeść.

Gość gość
Więc tak poszłem za dom patrzę a tu taki grzyb za domem identyko taki jak pieczarka hodowlana.Teraz już rozwinęły kapelusze i wyglądają trochę inaczej.Czym różni się pieczarka polna taka dziko rosnąca od hodowlanej?Która jest lepsza?

Wiadomo że dzika lepsza bardziej aromatyczna. Ale jak nie znasz się na grzybach to lepiej nie jedz.

Gość gość
Tak też myślałem,że polna lepsza.Znam się na grzybach,mieszkam na wsi zbierałem od dzieciństwa grzyby.Ale pieczarek dzikich nigdy nie zbierałem.I tak jak wąchałem to pachniała pieczarką. Raz u nas na pastwisku wyrosły i przyszły jakieś kobiety czy mogą je wziąść.No i pozwoliłem.

Gość gość
Male muchomory sromotnikowe sa bardzo podobne do pieczarek. Ja bym nie jadla tego.

Gość gość
Szatan zobacz.jesteś?

Gość gość
jak koń sąsiada zrobił kupe na mojej działce to potem w tym miejscu wyrosły pieczarki a teraz jak przychodzi to kupy nie chce zrobić i pieczarki nie chcą rosnąć:(