Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niechciana ciąża

Polecane posty

Gość gość

W niedziele o 2 w nocy pod wpływem alkoholu doszło do stosunku, bez zabezpieczenia (wiem strasznie nieodpowiedzialne). Dzisiaj około 36 h po stosunku wzięłam EllaOne. Na razie mam tylko mdłości, uboczny skutek tabletki. Dodam, że mam nieregularne cykle i nie mam pojęcia czy był to dzień płodny czy też nie. Czy Ellaone przyjęta w takim czasie a nie w ciągu 24 godzin zapobiegnie niechcianej ciąży?

Gość gość
Umiesz tylko otwierać piz.ę

Gość gość
Jestem w podobnej sytuacji... U mnie niestety stosunek odbyl sie w 14dc co w moim przypadku oznacza dzien najbardziej płodny:/. Tabletkę (ellaone) wzięłam też dopiero po 34h(wczoraj ). Do dzis odczuwam bóle brzucha i jajników. Niestety obawiam sie, ze zanim wzielam tabletkę moglo juz dojsc do zaplodnie.

Gość gość
tabletka jest nawet skuteczna jak bierze sie ją w setnej godzinie nawet jesli doszlo do zaplodnienia to ta tabletka niepozwoli na zagniezdzenie sie zarodka .

Gość gość
Ale po zapłodnieniu musi dojść do zagnieżdżenia się zarodka, więc myślę, że może nie wszystko stracone głowa do góry :) ja mam tak nieregularne cykle, że nawet nie wie kiedy mam dni płodne... Dzisiaj mi się pojawił na bieliźnie gęsty biały śluz, nie mam pojęcia co to może oznaczać

Gość gość
Jak jest gęsty, przezroczysty i ciągnący się to oznacza dni płodne, ten śluz pomaga plemnikom przedostać się do jajeczka. A gęsty i biały pojawia się przed miesiączką.

Gość gość
Jest tylko gęsty i biały. Trochę mnie bolał dzisiaj brzuch jak przed miesiączka, ale jak się ma do tego tabletka Ellaone, która była wzięta wczoraj koło 13?

Gość gość
bialy gest sluz i bole brzucha to skutek tabletki normalny objaw tez tak mialam ,bole podbrzusza utrzymywaly sie dosc dlugo a sluz u mnie raz byl gesty bialy inna raza tak jakby wogole go nie bylo.. strasznie dziwnie ...

Gość gość
Gość z 18.41, zadziałała?

Gość gość
tak zadziałała :) chociaz schizy mialam przez cale 2 tygodnie i doszukiwalam sie objawow ciazy a dobrze wiedzialam,że objawy sa dopiero pozniej . mam przeciez juz dzieci ;) no ale jak strach w oczy zaglada to czlowieka ogarnia panika . okres przyszedl o czasie ULGA nie z tej ziemi. mam nadzieje,że nigdy nie bede musiala brac tego mialam tez zawroty klowy , zmeczenie trwalo i wogole..jakas taka byle jaka bylam ... :/

Gość gość
To super, że zadziałało :) teraz ja muszę sobie troszkę poczekać :/

Gość gość
czekaj cierpliwie .bedzie dobrze :)

Gość gość
A ile po wzięciu tabletki robiłaś test ciążowy?

Gość gość
ja mialam zrobic test w dniu spodziewanej miesiaczki ale okres przyszedl dzien przed ;) takze nawet jeszcze mam test w domu ;) ale chyba zrobie dla spokoju choc wiem,że ciazy nie ma :)

Gość gość
Ja właśnie mam bóle jak na miesiączkę, ale u mnie jest to tak kwestia nieregularna, że nie wiem kiedy może się pojawić a czekanie na okres, który się nie pojawia powoduje różne schizy niestety :/ Pani Doktor powiedziała, że ciąży na bank nie ma skoro wzięłam tabletkę do 72h, ale jeżeli dla spokoju chce zrobić test to dopiero na początku sierpnia, tyle czekania :o

Gość gość
mysle,że powinnas spokojnie czekac o ile da sie "spokojnie " czekac :)

Gość gość
"spokojnie" to bardzo względne słowo w takich przypadkach niestety :c

Gość gość
Tabletkę należy zażyć do 24 godzin po stosunku, jeżeli zażywasz później, to jest szansa, że zamiast doprowadzić do niezagnieżdżenia zarodka, podtrzyma ona ciążę. U mnie to się sprawdziło.

Gość gość
ale niby do 120 h powinna zadzialac ale tabletka choc dziala na wiekszosc dziewczyn niby 2 na 100zajda ale pamietajmy ze kazda z nas moglaby byc ta wsrod tej dwojeczki...

Gość gość
Gość z 15.04 ale wszystkie panie farmaceutyki, i pani ginekolog mówiły, że ona jest do 72 h najbardziej skuteczna, ale fakt na 100 kobiet dwie zachodzą w ciążę...

Gość gość
takze wierzmy w jej skutecznosc ;) jak najmocniej

Gość KOKOSIEK
Dziewczyny! Wpadlam jak sliwka w kompot wzielam ellaOne po 30 h. Dzis 12 dzien po wpadce zrobiłam rano test ciążowy. Zgadnijcie :/ teraz szukam z mężem lekarza który sie tym zajmie...

@KOKOSEK Pigułki antykoncepcji awaryjnej nie są w 100% skuteczne. Istnieje bowiem możliwość, że do owulacji doszło przed zażyciem pigułki antykoncepcji awaryjnej. Największe szanse powodzenia daje zażycie pigułki antykoncepcji awaryjnej możliwie jak najszybciej po odbyciu stosunku bez zabezpieczenia. Jeśli zajdziesz w ciążę mimo zażycia pigułki ellaOne, możesz przekazać informacje na ten ciąży firmie HRA Pharma, w sposób anonimowy, za pośrednictwem witryny www.hra-pregnancy-registry.com/pl lub poprosić lekarza, aby dokonał tego w Twoim imieniu.