Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wypiwiedzenie umowy pracodawcy przez pracownika!

Polecane posty

Gość gość

Witam! Mam takie pytanie odnosnie zwolnienia z pracy a mianowicie zlozyla w pracy rozwiazanie umowy za wypowiedzeniem . Wiem ze to bedzie ujete w świadectwie pracy ale czy w przyszlosci moga byc jakies problemy z dostaniem sie do innego pracodawcy do pracy? Prosze o odpowiedz osoby ktore byc moze mialy kiedys taka sytuacje.

Gość gość
pewnie ze nie bedziuesz miec problemow

Gość gość
Ja bym powiedziała, że odwrotnie jest gorzej, bo następny pracodawca zastanawiałby się, dlaczego Ciebie zwolniono. A będzie ciągłość z następna pracą?

Gość gość
tylko w PUP nie będzie od razu zasiłku, jakby co. 3 miesiące oczekiwania.

Gość gość
Ale mnie nie zwolniono tylko sie sama zwalniam i zastanawiam sie czy moze byc jakis problem ze sie sama zwalniam u przyszlego pracodawcy np. Jesli znajde inna prace za pare miesiecy?

Gość gość
Masz odpowiedź wyżej. Nawet dwie.

Gość gość
Ale i tak na rozmowach możesz być wałkowana, dlaczego sie zwolniłaś. To działa w obydwie strony. Dlaczego Ciebie zwolnili albo dlaczego sama się zwolniłaś. Na poprzedniego pracodawcę nie można narzekać na rozmowach. Wymyśl coś np. o niepasujących godzinach pracy czy złym dojeździe.

Gość gość
bez przesady, w życiu nie wczytywałam się w świadectwa pracy, patrzyłam tylko na okresy zatrudnienia do wyliczenia urlopów, reszta mnie nie interesowała

Gość gość
bo piszesz o już zatrudnionych, skoro liczysz urlopy. Na rozmowach potrafią szczegółowo wypytywać. Byłam na kilku rozmowach ostatnio i na każdej szli po kolei z mojego CV i tak po kolei: gdzie, ile pracowałam i dlaczego już nie pracuje :O

Gość gość
Bardzo dziekuje za odpowiedz. Raczej nie smiem narzekac na pracodawców :) nie o to w tym chodzi aby palic za soba mosty czyz nie ;)