Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wzielybyscie taki Staz??

Polecane posty

Gość gość

Jak wezmę staż to zabiorą 500 na córkę. Nie wiadomo czy mnie zostawia po stażu. Zabiorą 500 na stażu placa 980zl na dojazdy 150 i zostanie 300-moze na czysto albo i to nie bo to 980 to jest brutto podobno placa 870 do reki czyli moze byc tak ze zostanie 200 w portfelu. Szukac normalnej pracy?? Dodam ze dopiero od miesiąca sie rozglądam.

Gość gość
Mysl troche, skoro jestes samotna matka z jednym dzieckiem to nie mozesz przekroczyc kwoty 800 zl netto na osobe, wiec musialabys zarabiac/dostac za staz 1600 zl netto, skoro bedziesz dostawac 980 zl to nie zabiora ci 500+.

Gość gość
Ile lat ma córka?

Gość gość
Moze i cie nie zostawia ale jakieś doświadczenie zdobedziesz, a jak rząd 500+ zabierze to co wtedy? Praca musi byc

Gość gość
Urząd pracy zwraca za dojazdy, a niekiedy udaje się załatwić że oddadzą za opiekę nad dzieckiem (jeśli na czas stażu musiałaś zatrudnić opiekunkę lub oddać dziecko do żłobka/przedszkola)

Gość gość
Przeczytaj jrszcze raz moja wypowiedz, 800 zl na osobe licza, skoro dostaniesz 980 zl brutto, czyli jakies 800 zl netto, to na osobe bedziesz miala dochodu 400 zl netto, gdybys przekroczyla te 800 na os czyli dostala wiecej niz 1600 netto na tym stazu to dopiero wtedy odbiora ci te 500+.

Gość gość
Hej ja mam męża. Tylko na umowie ma 2350 do reki. Wiec lapalismy sie. Nie musze na lapy capu brać tej pracy. Wolałabym za 1800 ale normalna.

Gość gość
podobno już nie zwracają za dojazd.. pytanie czy to staż w zawodzie? jeśli tak to bym poszła

Gość gość
Napisałam ze mam męża.

Gość gość
Tak w zawodzie. Mam wyksztalcenie inżyniera budownictwa...troche poprostu skorka za wyprawkę moim zdaniem. Jutro sie dowiem czy wogole jest szansa na prace po stażu..ale nie sądzę.

Gość gość
No to jak masz meza, to faktycznie zabiorą wam te 500+. Zastanow sie, moze faktycznie lepiej normalną pracę niz ten staz. Choc po stazu jak cie nie przyjma to znow mozesz zlozyc o 500+, i powinni wam przyznac.

Gość gość
Jutro ide porozmawiać. Probuje jeszcze w dwóch trzech miejscach dostać prace i poprostu boje sie ze jak pójdę na staż to zamknę sobie drogę na pól roku. Nawet nie wiem czy można ze stażu zrezygnować w trakcie? Urlop jest? Probuje jeszcze do firmy budowlanej przed komputer do auto cada na prac cywilnego do wojska do papierkologi i w dwa miejsca jeszcze jeden to prywaciarz a druga budżetówka. Wiec nie jest zle. Corka ma 2l9m. Dopiero od poczatku wakacji szukam bo mama nauczycielka ma wakacje. Od wrzesnia mala jest zapisana do przedszkola wie juz wtedy bym chciała isc. Ale tak mnie nie ciśnie aż mocno.

Gość gość
Mozna przerwac staz w przypadku podjęcia pracy