Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Manaasaaee

7miesieczne dziecko pomocy.

Polecane posty

Gość Manaasaaee

Moja niunia kończy 7 miesięcy za dwa dni. I nie umie raczkowac ani samodzielnie siedzieć. Samodzielnie mam ba myśli z pozycji leżącej się podnosi do siadania. Czytam na necie i pisze ze nie wolno popierać poduchami sądząc na kolanach ani opierać o siebie. Jak to mam rozumieć? ??? Dziecko np siada w 8 miesiącu i do tej pory nie wolno w pozycji siedzącej trzymać na kolanach albo oparta o mnie???. Moja niunia od 4miesiacu drzwigala z pozycji pół leżącej do siadania nie pozwalałam ale od 5 juz nie miałam wyjścia bo był w krzyk. Nie popieram poduchami ale trzymałam na kolanach. Dla niej jeść w pozycji pół leżącej było nie do przyjęcia tylko zaraz drzwigala do siadania. Czy to przeze mnie teraz nie siedzi. Jak to jest z tym siadaniem. Moja niunia od 6miesiaca nie chce lezec w pozycji pol siedzacej Tylko na podlodze rozkladam kolderke zabawki i wariuje. Jak wloze do krzeselka do karmienia to nie polozy sie tylko dzeiga i siada z pozycji pol lezacej. Na kolanach te tylko siedziec. Na lozku chwile polezy pozniej jest krzyk i tylko siedziec oparta o mnie. Teraz siedzi na lozku sama przez kilka minuta podpiera raczkami bawi sie ale nie stabilnie

Gość gość
idź z dzieckiem do neurologa i on skieruje je na ćwiczenia z odpowiednią osoba.

Gość gość
Bylam z nia u fizjoterapetki i mowi ze dziecko soe dobrze rozwija i ma czas jeszcze. Dopiero zaczyna 8miesiac. Tylko jak jest z siadaniem. Dziecko jak z pozycji pol lezacej sie dzwiga sama usiadnie to nie mozna trzymac na kolanach???w krzeselku do karmienia. Jak dziecko samodzielnie usiadzie w 9 miesiacu do to tej pory nie moze.nawet na kolanach siedziec.

Gość gość
Przepraszam,ale dlaczego wy jestescie takie glupie??Czesto matki maja jakis problem,pytaja lekarza,lekarz mowi,ze ok a wy sie pytacie przypadkowych ludzi na forum.Jak nie jestes pewna,to skonsultuj sie z innym lekarzem a nie pytasz na forum gdzie niewiadomo kto siedzi po drugiej stronie.