Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ludzie czy wiecie ze obecnie emerytura wynosi 750zł

Polecane posty

Gość gość
za 20 lat dostaniemy może po 600 -700zł emerytury o ile w ogóle, bo PIS roz/p/i/e/p/rz/y gospodarke na łopatki swoimi 500+. Już chce rozwalić OFE bo brakuje kasy by łożyć na patoli i innych nierobów. Ceny już w sklepach wzrosły przez ich ustawę na wielkopowierzchniowe sklepy, a płacimy za to my!

Gość gość
Najważniejsze jest żeby nie mylić roli pracodawcy i pracowników. To nie my pracodawcy mamy na was pracować tylko w pracownicy macie ryć na nas pracodawców. Druga ważna sprawa: o zarobkach decyduje pracodawca a jak wam coś nie pasuje to won stąd na emigrację. Tam płacą lepiej. A w PL już i tak zarabiacie aż za dużo.

Gość gość
9.40 jednak jesteś debilem

Gość gość
9.49 tobie sie tez złobie wnet urwie bo jak pis przywali wam stawki od nowego roku dla pracownikow to wtedy mysie będziemy śmiali. Juz sie smiejemy bo musicie umowy o prace dawać. A ciebie spasny zadku cie wkurza jesce to ze ci co sa na emigracji tam trzepia kase aty sie boisz ze taka firma zachodu wjedzie w polski rynek icie zmiecie albo staniesz sie podwykonawca ito ty wtedy będzie harował i ochrzany zbierał. Tego polskie prywaciorze sie boicie kosztow i wyeliminowania przez zachodnie firmy.

Gość gość
9.49 popieram a to co wyżej podtrzymuję - jesteś idiotą w dodatku nieudacznikiem, zwistnym małym człoiweczkiem

Gość gość
Racja 10.03 prywaciorze juz maja pentelke zato ze zlebenia musza oskładkowywać. UBYŁO Z KORYTA ŹŁOBA HAHAHAHA

Gość gość
9.49 gosćiu jestes narwanym tanim prywaćiarzem. Bo chodzi ci tylko zeby zerować na biednych ludziach sam pracuje u prywaciarza iwiem jak jest ja np.mam tys. Aten ma 10tys co mies ijesce suka jak ten tys oskubac. Ale pentle dopiero wtedy dostał jak musiał umowe o prace dać wtedy juz nienapodskakiwał :-D bo miał wybor albo zatrudnić ciemnego albo dac umowę i sie nienarobic.

Gość gość
9.40 jestes tanim małym robaczkiem prywaciarskim ktory umie obrazac. Przypuscam ze po nocach niesypias myslac jak stoweczke opendzlować pracownikowi. Apracownik itak cie ma gdzies iczy go zwolnis czy nie to nie ta praca to pujdzie gdzie indziej. Takwiec nieuwazaj sie za Boga

Gość gość
Piramida Finansowa ZUS jest przeznaczona do likwidacji.

Gość gość
o boże i jeszcze gadasz sam ze sobą chociażbyś cwelu inaczej pisał tj poprawnie skoro juz chcesz udawać kogoś innego hahahaha oj boli cię boli nędzna tępoto idź do pracy zapierdalać na swojego szefa

Gość gość
Ja mam fajna prace. Amuj szef to sie skupia ale nie na wyzysku ale jak konkurencje tania udupić:-D itego sie pewnie boisz ze duza ryba zje mała rybkę:-D

Gość gość
To napisz mi co ludzie maja robic by mieli większe emerytury ??

Gość gość
To napisz mi co ludzie maja robic by mieli większe emerytury ??

Gość gość
wieź przeczytaj idioto czym się zajmuję, bo ciągle pierniczysz to samo, duze firmy mnie nie dotyczą... ale widać że ci zaraz żyłka pęknie z tej zawisci i jadu bo nawet nie uczestniczysz w dyskusji tylko wyrzucasz z siebie frustracje niczym z karabinu maszynowego trzeba było sie uczyć albo byc sprytnym czy bystrym, ty nie masz nic, co widać nawet po twojej pisowni moim zdaniem nie zasługujesz nawet na 1000zł hahahha

Gość gość
Tu jest dyskusja o emeryturach a wy się błotem zucacie. Pracownik i jakis dentysta

Gość gość
Jestem zatym by zad ukrucił prywaciarzy do tego stopnia by te ludzie mieli godne emerytury bo skoro stać cie na firme i ludzi to i stać cie na opłaty tym ludziom składek. Dobrze ze PO JUZ KADENTCJE ZAKOŃCZYŁO boby dalej wszyscy na zleceniach robili atak to juz coraz więcej pracodawcow daje umowy o prace.

Gość gość
Do ZUS płacisz 13200 zł rocznie, przez 40 lat daje nam sumę 528.000 zł bez odsetek. Bez ZUS kumulacja kwoty 1100 zł odkładana na rachunku oszczędnościowym w banku przez 40 lat mogłaby urosnąć do ponad MIliona złoty. Zainwestowane pieniądze w złoto dają jeszcze wyższe kwoty zwrotu. Czyli ZUS nie dość że kradnie to jeszcze marnotrawi nasze ewentualne zyski z przyszłości. ZUS jest instytucją przestarzałą, anachroniczną i nieopłacalną, którą należy zlikwidować dając ludziom dobrowolność w podejmowaniu indywidualnych decyzji co do oszczędzania na przyszłe emerytury.

Gość gość
10.53 jest to dobre tylko ktory bank wdzisiejszych czasach jest pewny?-zaden bo wszystkie banki to zagraniczne. Toby mogło być dobre gdyby zuz był wtakim kierunku zreformowany itak zazadzał pieniędzmi. Ale kto to ruszy nikt bo to pędzacy woz bez woznicy

Gość gość
gość dziś Banki dostały od państw gwarancje wypłacalności uniemożliwiając im bankructwo, w razie kłopotów na rynku bank centralny posiada możliwość ich dotowania więc odkładane pieniądze nigdy nie znikną z konta. Lepiej żeby państwo nie dopuściło do bankructwa banku niż utrzymywanie archaicznego urzędu państwowego w postaci biurokratycznego molocha ZUS który wyłącznie marnuje nasze pieniądze uniemożliwiając ich pomnażanie. Pieniądz robi pieniądz, w ZUSie jest to absolutnie niemożliwe ponieważ ZUS został zaprojektowany na zasadzie piramidy, a nie Banku.

Gość gość
Emerytura obywatelska mogła by tyle wynosić 750 lub 1000 zł równa dla wszystkich. Takie systemy emerytur obywatelskich obowiązują w Wielkiej Brytanii, Kanadzie, Australii gdzie płacisz niskie składki emerytalne z dobrowolną możliwością odkładania w prywatnych towarzystwach ubezpieczeniowych gdy chcesz mieć w przyszłości wyższą emeryturę, wybór należy do ciebie.

Gość gość
Racja jest to dobre jak ktos zarabia np. 2tys neeto bo jak ktoś zarabia 1300 to 200zł dla takiej osoby to bardzo duzo musieli by pewnie kakretnie źwiększyć zarobki bo za 1300 nikt niepujdzie nataki układ dobrowolnie. Bo dlamnie to jest chore zeby np. Namałopolce pod krakowem ktos miał 1300 np sprzataczka a np w krakowie centrum i dalej wpolskę 1700neeto. Gdzie obie te kobiety tesame wykonuja prace.

Gość gość
gość dziś W Polsce jest zbyt mało firm żeby wymagać nie wiadomo czego. W takiej Wielkiej Brytanii jest 55 Milionów działających firm konkurujących między sobą o pracownika. W Polsce 10 Milionów firm to maks czyli na jedno miejsce pracy przypada z 10 kandydatów, pracodawcy mają w czym wybierać. Polskę do wzbogaconego zachodu można porównać do chłopca, który dopiero kończy szkołę z pustym kontem.

Gość gość
11;30 emerytura obywatelska pozwala sie utrzymać a za 700-1000 zł sie nie utrzymasz

Gość gość
Temat emerytur uwazam za padnięty tego sie nieruszy to zmierza do katastrofy czyli tym ze ludzie robia a ich składki uciekaja. Zastanawia mnie jedno skoro policjanci maja emerytury to czemu u reszty społecznosci jest takie bagno

Gość gość
pracuje w firmie na etat i w tej samej firmie dorabiam na zlecone chetnie bym sie zgodziła zeby ze zleconych odprowadzano mi składki emerytalne ale firma nie chce wiec tylko mam z etatu

Gość gość
co zescie sie doczepili tej policji to jest cieżka niewdzieczna i niebezpieczna praca wyczerpujaca psychicznie jest cos za cos gliniarz idac do pracy musi sie liczyc ze moze mu sie cos stać a ktoś kto pracuje za biurkiem liczy sie z odciskami na du/pie od razu napisze ze nie mam nikogo w policji ale mam takie zdanie

Gość gość
Kazda praca jest ciezka nietylko wpolicji wiec policjanci tez niech robia do 60lat! Te 40lat Anie takie leserstwo jak teraz panuje. A co do umow zleceń powinien być przepis gdzie ztego powiny być składki emerytalne.

Gość gość
Ja nie wierzę, że z takiej emeryturki będę w stanie wyżyć. Dziś dlatego wpłacam sobie po 200zł na zlotatarcza.com i otrzymuję sztabkę złota po opłaceniu wymaganej kwoty.