Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Możliwość ciąży po ellaone

Polecane posty

Gość gość

Witam. Ostatnią miesiączkę miałam 17 czerwca. W dni płodne kochałam się z mężem, ale dzień po wzięłam tabletkę ellaone. W piątek powinnam dostać okres, od tego czasu boli mnie podbrzusze. Wczoraj rano zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywny. Czy jest możliwość ciąży mimo negatywnego testu?

Gość gość
Raczej nie. Im szybciej wzięta tabletka tym mniejsze ryzyko u Ciebie jak do 24h to pewnie OK bedzie. To spora dawka hormonow wiec pewnie ten cykl Ci zaburzylo nieco.

Gość gość
Pytanie : czy wy z mezem macie po 10 lat czy jestescie powaznie uposledzeni umyslowo, ze w dni plodne nie potraficie sie zabezpieczyc ?

Gość gość
A czy ja pisałam, że boję się o ryzyko ciąży, czy, że jest możliwość ? :)

Pigułki antykoncepcji awaryjnej nie są w 100% skuteczne. Po zastosowaniu ellaOne kilkudniowe opóźnienie wystąpienia miesiączki jest normalne. Jeśli miesiączka spóźnia się o ponad 7 dni albo jeśli wystąpią objawy, takie jak ból brzucha (żołądka), wrażliwość piersi, nudności, wymioty możliwe, że doszło do zajścia w ciążę. Należy niezwłocznie wykonać test ciążowy. W przypadku ciąży ważne jest skonsultowanie się z lekarzem.