Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy moje 10 miesięczne dziecko będzie dłużej spało w nocy?

Polecane posty

Gość gość

Jestem zalamana.Tydz temu oodstawilam dziecko od piersi i myślałam, ze zacznie dłużej spać, ale nic z tego. Budzi sie po ok 5 razy w nocy i na zmianę się nie zanosi. Co ja robię źle?' mleko dostaje w nocy około 3, 4 razy, a powinien 1 raz się budzić na jedzenie.

Gość gość
Pokuj dziecięcy powinien byc wieczorem wywietrzony, temp. Ok 18-20 stopni, przed snem pełna porcja mleka i jak sie przebudzi to daj smoka i włącz kołysankę ale nie ruszaj dziecka dopóki nie zacznie płakać... jak marudzi pogłaszcz po główce powiecie coś ściszonym głosem i wyjdź lub poczekaj przy łyżeczki puki nie zacznie zasypiać. W pokoju nie powinno byc całkiem ciemno. Ja karmie o 20-21 potem ok 24-1 i do 8 rano przesypiają. Powodzenia.

Gość gość
Wiesz wszystko jest zależne od dziecka. Może jest przyzwyczajona do wstawania na mleko? Podobno jest sposób na to (osobiście nie próbowałam): Zamiast mleka (mm lub pierś, nie ważne) podawać wodę. na początku będą awantury i krzyki ale później podobno dziecko czuje że nie ma po co wstawać w nocy i już nie wstaje.

Gość gość
Uczycie zasypianoa przy cycku to teraz macie

Gość gość
Dziś potrafił 1,5 godz plakac za mlekiem, a ze nie byla to pora na mleko, to chcialam go przetrzymac. Wody nie chce zamiast mleka. Plakac mi się chce, jak pomyślę, że kolejna nieprzespana noc przede mną. I tak już 10 miesięcy. Smoczka nie lubi, a zostawienie go, zeby zasnął sam, też nie dziala, bo po przebudzeniu, jesli go nie wezmę, to zaczyna plakac, a potem wstaje i domaga sie uwagi.

Gość gość
Fakt, zasypial przy cycku, bo w szpitalu w kòłko powtarzali, żeby jak najczęściej przystawiać i karmilam go czasem godz, a i tak musialam go jeszcze dokarmiać.

Gość gość
oczywiście że zacznie płakać...nie wierze żeby płakał całą noc. Ja bym go przetrzymała aż się zmęczy i zaśnie. Oczywiście możesz do niego podchodzić, głaskać, szeptać że czas spać itp. ale nie bierz go na ręce. Jak jest najedzony, przebrany, czysty to płacze bo właśnie coś chce osiągnąć (albo mleko, albo to że pójdziesz z nim spać).

Gość gość
Dziecko przyzwyczajone jest do zasypuania z mama przy piersi i niestety ciężko będzie odzwyczaic. Po co karmicie na żądanie takie duże dzieci?? A zwłaszcza w nocy??

Gość gość
autorko mam ten sam problem z 9 miesieczniakiem. jest dalej na piersi, chociaz w dzien je juz max 3 razy (wliczajac w to karmienie przed snem), w nocy jeszcze miesiac temu jadl tylko raz i dalej spal, teraz budzi sie co 1,5-2 godziny i wyje. nigdy nie zasypial przy piersi, potrafi sam zasypiac w lozeczku od 5 miesiaca zycia, a tu nagle nic nie pomaga. nosic go nie bede, bo swoje juz wazy, karmic co chwile tez nie, bo w ciagu dnia cycki mi eksploduja. wszystkie rady ktore tu sie pojawily nie przynosza poprawy. dzisiaj np. polozylam go spac o 19:00, zasnal przed chwila o 21:00. co chwile sie turla, podnosi, wypluwa smoczka i ryczy. jak widac usypianie trwalo dzis 2 godziny, przychodzilam do niego chyba z 30 razy w tym czasie, spiewanie, glaskanie, przytulanie nic nie daje. w nocy czekaja mnie pobodki co chwile, na sama mysl sie odechciewa wszystkiego.

Gość gość
Może to zęby??

Gość gość
zeby juz wyszly, bez objawowo, wiec na pewno nie.

Gość gość
Po co usypiasz skoro nie chce spac? Przetrzymają do 22 i sam zaśnie...

Gość gość
Mojej koleżance lekarz radził podawać coraz mniej zawiesiny mm w wodzie, bo sama woda na dziecko nie działała.w odstępach kulkudniowych najpierw pełne 5 łyżek na 150 ml potem 4 miarki na 150 potem 3 miarki na 150 i tak do coraz rzqdszego mleka żeby żołądek przestał trawic w nocy. Podziałalo

Gość gość
do 21:14 - musialam usypiac bo ryczal. jakby sie te dwie godziny ladnie bawil, to nie bylo by problemu polozyc go spac pozniej. ale on jest ewidentnie spiacy i mimo tego wyje co chwile i walczy sam ze soba.

Gość gość
Do gościa 21.22 Nie słyszałam o czymś takim, ale spròbuje dawać mniej łyżeczek mleka do wody. Oby podziałało, bo chyba oszaleje, jak tak dalej będzie.

Gość gość
20 zębów wyszło??

Gość gość
Tu autorka. Ma 2 zęby, ale to nie jest kwestia wychodzenia zębòw, bo noce z nim często tak wyglądają, a zęby po takiej nocy nie wychodzą.

Gość gość
Moze to tez skok rozwojowy

Gość gość
Autorko, ale co to jest tydzień czasu? Dzieci kp są przyzwyczajone do nocnych karmień i nie zmienisz tego z dnia na dzień. Ja odstawiałam córkę w tym samym wieku. Na piersi czasami wisiała większość nocy co było głównym powodem do zakończenia karmienia. Aktualnie ma 13 m-cy i pije mleko wieczorem około 20, potem budzi się o 3 i potem nad ranem. W międzyczasie są jeszcze pobudki i muszę ją usypiać, ale o tej trzeciej wypija pełną butelkę, więc widać tego potrzebuje. Uważam, że musisz poczekać. A potem ewentualnie rozcieńczać mleko. Ale z drugiej strony to jest jednocześnie taki wiek, kiedy niektóre dzieci mają problemy ze snem. To nie jest tak, że jak odstawisz od piersi to dziecko automatycznie będzie przesypiać noce. Również inne przyczyny wybudzają dziecko - sny, nadmiar wrażeń itp. itd. Trzeba być cierpliwym.