Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podajcie znane usprawiedliwienia kobiet z ich egoistycznych zachowań

Polecane posty

Gość gość

kiedy materializm, chcica, czy inny kaprys zwycięża, gdy łamią dane obietnice, idą za kimś z lepszą forsą, wyglądem itd, uprawiają przygodny seks, nakupują rzeczy, łaszą się do innych dla luksusu etc. przeinaczają rzeczywistość w swojej wersji itd. Podajcie najbardziej znane teksty.

Gość gość
Podam ci jedną życiową zasadę jak się dajesz innym omamić, to jest TWOJA wina, a nie ich, kochany. Takie jest życie, dlatego nie lataj tak wytrwale za pięknymi d****i, bo któraś cię ograbi i zdradzi, albo poszukaj ładnej, ale skromnej, a nie z wyszczekanym ryjem

Gość gość
To w takim razie nie dochodźcie alimentów, gdy przystojniak zapłodnił i zostawił, nie narzekajcie, że faceci was biją, źle traktują, zdradzają, olewają, nie żalcie się innym, nie szukajcie pomocy, bo to wasza wina, że dałyście się omamić.

Gość gość
My mówimy o omamianiu, a nie o byciu OFIARĄ przemocy. To różnica, idioto. Ty fundując nowo poznanej babie wszystko tylko dlatego, że jest piękna, sam sobie wystawiasz świadectwo.

Gość gość
21:08 porównujesz bicie do kłamstwa? do kłamstwa osoby, która pokazywała ci od początku, jaka jest? jasne, można się zakochać, ale jak widzę faceta, który biega za laską i nadal jej wszystko funduje tylko dlatego, że jest ładna, a ona się z niego naśmiewa i obgaduje, to chyba jest coś nie tak wy macie jakiś honor?

Gość gość
Swoją drogą, dlaczego zostałam nazwana szmatą? z jakiegoż to powodu? znam kogoś płci męskiej, na kim się wyżywa psychicznie jego dziewczyna i go wspieram i motywuję, żeby się z nią rozstał. Więc tak, mam pojęcie o przemocy płci z obu stron Coś jeszcze dodam - to nie kobiety porzucają mężów dla przystojniaków, a częściej mężowie dla ładnych/młodych kobiet. Niszczą swoje rodziny, po czym skamlą dopiero, jak tamta ich wydoi i jej się znudzi - wcześniej na refleksję się im nie zbiera. Sami jesteście egoistyczni i wasza hierarchia wartości jest bardzo prosta. Stąd takie wątki, sfrustrowanych ludzi nie szanujących innych, bo uważają, że można kupić porządną kobietę (co jest samo w sobie oksymoronem, bo żadna kobieta z wartościami się nie da "kupić"), bo mają postawę roszczeniową i są pełni jadu i nienawisci do kobiet.

Gość gość
21:08 Temu bijącemu trzeba dać się najpierw omamić. Chyba kobieta nie jest z facetem, który poznał ją, bo podszedł na ulicy i zaj*bał je w twarz. Bicie przychodzi po jakimś czasie i to według TWOICH teorii kretynko kobieta jest sama sobie winna, bo dała się oczarować damskiemu bokserowi, tak jak pisałaś, że facet daje się oczarować słodkiej niuni to jest winny sam konsekwencji, które przychodzą później, tak jak tutaj konsekwencją jest bicie TĘPA hipokrytko.

Gość gość
ś Nie ma dla ciebie różnicy między biciem kogoś a byciem w pseudozwiązku bez miłości? Serio?

Gość gość
Tak, jak ja widzę, że kobiety ganiają za facetami, którzy mają na ryju wypisany testosteron ponad normę, a potem te kobiety dostają po ryju, tak to wygląda według twojego rozumowania, skoro kobieta jest ładna i to ma być symptom jej zachowania i oszustwa, bo z tą rozrzutnością to ch*ja prawda, że to takie kobiety okazują się oszustkami. Najczęściej jest to spokojna kobieta, która nie chce od Ciebie pieniedzy, albo chce, ale traktuje Cię normalnie, mówi, że cię kocha, jest wpatrzona, jak w obraz, a potem nagle jej odpierdala i idzie za lepszym ciachem, bo jej dopamina podskoczyła i głód rżnięcia, więc trzeba się hormonami pokierować, albo koleżanki powiedzialy, że 1 partner to teraz niemodne, trzeba spróbować z kilkoma.

Gość gość
21:22 Nie, nie ma dla mnie różnicy. Uważam, że przemoc psychiczna stosowana przez kobiety, albo uszczerbki psychiczne na zdrowiu faceta po tym, jak został oszukany przez anioła potrafią być dotkliwsze, poza tym przytoczyłem wiele innych przykładów, a nie tylko bicie. Zdradę, oszustwa, chamstwo w zachowaniu faceta i traktowanie was jak szmaty i jeszcze wiele innych, ale ciebie boli czytanie.

Gość gość
A jak ktoś podrywa dziewczynę, od razu chwaląc się swoją zamożnością, i ona szybko za nim poleci, no to chyba trzeba być pięciolatkiem, by nie umieć dodać A plus B. Tak, faceci często są sami sobie winni. Ale niektórym to nie przeszkadza, takie układy są dla nich OK. Kobieta się facetowi do bicia nie nadstawia. Poznaje kogoś, jest zauroczona, a potem on się nagle zmienia. Nie ma żadnego usprawiedliwienia dla przemocy.

Gość gość
21:22 nie znam żadnej takiej kobiety. Serio, jak się rozejrzę - koleżanka parędni temu hajtnęła się z rudym, nieładnym chłopakiem, byli ze sobą 5 lat i wygląda na naprawdę szczęśliwą inna się hajtnęła też z takim przeciętnym, potem zaszła w ciążę. Też bardzo szczęśliwa. To tylko ty usprawiedliwiasz swoje niepowodzenia z kobietami, bo jeszcze nie załapałeś, że samo nie przyjdzie, a porażki ponosi każdy, że w końcu nadziałabyś się na kogoś, ale ty wybrałeś szczekanie na forach i wyzywanie kobiet od szmat, zmniejsząc swoje szanse u kobiet z klasą... ale dopiero teraz...

Gość gość
Napisałam to samo, o przemocy psychicznej, ale uszczerbkiem psychicznym nazywasz świadomy wybór dorosłego mężczyzny, który porzuca rodzinę dla 20 latki? Gdyby nie myślał fiutem, uświadomiłby sobie, co może w nim widzieć taka 20 latka - ale on nie chce tego widzieć. A potem jest płacz, bo się zorientował, że właściwie to nie widzi między nimi miłości, a ona jest dla niego chodzącym banknotem i bardziej ją interesuje malowanie paznokci niż on. Ale tak było o początku! Nazwiesz to przemocą psychiczną i porównasz do bicia?

Gość gość
Czy Twoja wrodzona tępota mózgu ogranicza twoje myślenie logiczne do tego stopnia, że nie potrafisz pojąć, jak debilnie się pogrążasz? " i koniec..." i tupnęła nóżką. Przed chwilą pisaliśmy o facetach, którzy zostają okłamani(od tego się zaczęło), ty pogrążając się coraz bardziej zeszłaś już na facetów, którzy mają dużo pieniędzy, z własnej woli dają się doić i im to nie przeszkadza. Właśnie to jest logika kobiet. Szkoda czasu na dyskusje z nimi, bo każda kobieta to przy niektórych facetach niedorozwój umysłowy, który nie potrafi logicznie myśleć i wysnuwa nagle temat z doopy, nie mający nic wspólnego z meritum.

Gość gość
gość dziś To w takim razie nie dochodźcie alimentów, gdy przystojniak zapłodnił i zostawił, nie narzekajcie, że faceci was biją, źle traktują, zdradzają, olewają, nie żalcie się innym, nie szukajcie pomocy, bo to wasza wina, że dałyście się omamić. x Może często to faktycznie wina danej kobiety, jeśli daje się nagminnie bić albo zdradzać a potem 100 razy misio przeprasza a ona 100 razy wierzy, że się cudownie odmienił i wraca itp. Ale alimenty są dla dzieci, a dzieci się na świat same nie pchają a jak zwykle najbardziej pokrzywdzone, gdy ojciec nie chce dołożyć się do utrzymania. Jak ktoś nie chce płacić alimentów to niech się roocha w gumie.

Gość gość
Jedno pytanie do autora. to PO CO męczysz się i interesujesz się kobietami, które są materialistkami, sukami? chyba, że sugerujesz, że wszystkie kobiety takie są, ale o taki debilizm to cię nie podejrzewam.

Gość gość
21:25 Ty idiotko, skąd ja mogłem wiedzieć, że od początku w Twojej głowie zroił się przykład starego pryka rzucającego żonę dla młodszej panienki. Dlaczego wy traktujecie facetów, jak jasnowidzów, w których obowiązku jest domyślać się od razu o co chodzi. Jak chcesz coś przekazać to rób to ściśle, od początku w każdym detalu, a ty wlazłaś na temat i napisałaś pierwszego posta, z którego można wyczytać tylko tyle, że faceci są sami sobie winni, gdy kobieta coś zrobi i w jakiś sposób im zaszkodzi, a potem przechodzisz do kolejnych przykładów. Choć podejrzewam, że od początku nie chodziło ci o to co piszesz teraz, tylko pogrążąjąc się wybierasz coraz bardziej skrajne przypadki, które można dopasować do tego, że facet sam jest sobie winny.

Gość gość
A jak usprawiedliwiają się faceci, którzy odchodzą do lepszej laski?

Gość gość
gość dziś A jak usprawiedliwiają się faceci, którzy odchodzą do lepszej laski? x Jesteś wspaniałą kobietą, zasługujesz na kogoś lepszego ode mnie :D

Gość gość
21:34 No i musiało, w końcu musiało już dojść do jasnowdzenia. Teraz ona wymienia mi kategorię kobiet, którymi ja się NIBY interesuję. I weź tu dyskutuj z kretynką, skoro dyskusja wychodzi od założeń(pewników) na temat adwersarza, na które nie ma dowodów. Po prostu wzięła coś sobie kretynka, wymyśliła na początku na mój temat i to od razu jest pewnik. Weźcie to to powieście, żeby się nie rozmnożyło.

Gość gość
gość dziś gość dziś A jak usprawiedliwiają się faceci, którzy odchodzą do lepszej laski? x Jesteś wspaniałą kobietą, zasługujesz na kogoś lepszego ode mnie :D x A jak to mówi jeden ze znanych mi mężczyzn, czasami lepsze jest wrogiem dobrego ;)

Gość gość
Co to znaczy łamać dane obietnice? Obietnicę małżeńską? tak, chcica jest istotna w życiu, wy faceci coś o tym wiecie, wszak procentowo zdradzacie częściej niż kobiety. uprawianie przygodnego seksu to indywidualna sprawa każdej kobiety, o ile nie wpływa to na inne osoby i nikt się z tego tłumaczyć nie musi. wszystko, co nie jest zdradą albo znęcaniem się nad inną osobą jest dozwolone.

Gość gość
Autorze, juz sie nie zamartwiaj tak, to ze cie rzucila dla jej zdaniem lepszego, nie oznacza, ze dla innej nie okazesz sie tym najlepszym :) tylko ogarnij troche zlosc. pozdrawiam cie.

Gość gość
K*rwy j*bane, nikt mnie nie rzucił. Nauczcie się wreszcie kretynki TĘPE, że nie wszystko co wy sobie WYMYŚLICIE W DURNYCH ŁBACH o drugiej osobie jest prawdą. NIE MACIE DARU JASNOWIDZENIA. Właśnie to mnie w was wk*rwia, uważacie, że jesteście świętymi krowami, że wszystko o wszystkich wiecie, nawet nie znając tej osoby, że nie potraficie w ogóle myśleć logicznie. SZMATY TĘPE! KURWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Gość gość
Klawiatura cała? Nie wal tak w nią bo mama wpadnie do pokoju zaniepokojona :)

Gość gość
O, widzę że łatwo cię sprowokować.

Gość gość
Nie mamy daru jasnowidzenia, ale widzimy, że zakładanie takich wątków i wyzywanie kogoś od szmat świadczy o jakimś podejściu emocjonalnym do tematu, a nie obojętnym :D

Gość gość
Do tego kretyna który twierdzi, ze bicie kobiet jest tym samym co życie z facetem dla kasy. Słuchaj głupi człowieku, gdyby facet na pierwszej randce powiedział mi " lubię bic laski " to bym się z nim nigdy więcej nie spotkała, tacy ludzie kryją się nie raz latami ze swoja agresja. Wy mimo, ze laska na samym poczatku daje wam jasno do zrozumienia, ze interesują ja drogie prezenty, wakacje i inne tego typu pchacie się w to dalej, myśląc naiwnie "ze mną będzie inaczej, ona mnie kocha". Kiedy nagle okazuje sie, ze dziewczyna się znudzila albo zlowila kogoś z grubszym portfelem, obrazacie wszystkie kobiety mierząc je jedna miara i wmawiacie wszystkim, ze biedy dalem się oczukac. Trzeba myśleć głową nie jądrem to nie będzie niespodzianek..

Gość gość
przede wszystkim omijanie szerokim łukiem życiowych niedorajdów