Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O ktorej kladziecie spać dzieci 3 latki i 4 latki

Polecane posty

Gość gość

Moj syn chce wojowac do 23 ej ale dzieki przez to nie mam nic z zycia bo brakuje spokoju i czasu dla siebie. Jak to macie rozwiazane ?

Gość gość
Mój 3 latek chodzi spać ok 20.30. Rano wstaje ok 8

Gość Jedynaczka1
Moje dzieci w wieku 32 miesiące i 5 miesięcy kładę spać o godz.20

Gość gość
moja 3 latka chodzi spać ok 22 Ma drzemkę w przedszkolu więc potem dużo energii do wieczora Z resztą bez drzemki w dzień i tak lata do późna

Gość Jedynaczka1
Dziecko starsze ma rok i 9 miesięcy.(21 miesięcy).Przepraszam za zły wpis wyżej.

Gość gość
Autorko a twoje dziecko śpi jeszcze w dzień? Jeśli tak to zlikwiduj mu drzemkę, będzie wcześniej zasypial.

Gość gość
3,5 latek zasypia o 20.00 i śpi do 7-8 rano. Kiedyś czytałam że jak dziecko zasypia około 20 wtedy dłużej śpi, rośnie, ma spokojny sen. U nas się to sprawdza. Jak czasem kładziemy go później około 20.30-21.00 to ma niespokojny sen i budzi się o 6 rano.

Gość gość
Jedynaczka Masz dzieci: 21 i 5 mcy? :o Lubisz jazz, co?

Gość gość
3,5 latka- 20, 20:30 spi, ale teraz nie sypia już w przedszkolu, więc jest okej. Poza tym cały dzien na zewnątrz, więc to też meczy :) Jak byla w maluchach i miała drzemki, to i do 23 harcowała...

Gość gość
Moje dzieciaki same padają w okolicach 20-20:30, starszy 3 latka, młodszy 1.5 roku :)

Gość gość
U nas w sumie syn sam to reguluje, teraz zasypia ok 21-22, ale wiadomo o 20 czasami dopiero lądujemy w domu, wcześniej syn zasypiał ok 20:30 i to był optymalny czas, ale był okres, że zasypiał ok 23-24 i mimo stawania na głowie nie mogliśmy tego zmienić, ale trwało to krótko, syn wstaje przed 7, więc nie ma lekko

Gość gość
No i obydwoje wojują cały dzień, mają razem dużo ruchu i o dziwo obydwoje od zawsze bardzo rzadko drzemali w trakcie dnia ;)

Gość gość
Moje dzieci w wieku 4 lata i rok o 20 zazwyczaj są juz w łóżkach. Rano wstaja miedzy 7 a 9, najczęściej o 8.

Gość gość
teraz tak 21

Gość gość
Moje dziecko 3 latka i 3 miesiące śpi smacznie o 20, a budzi się ok 7. W dzień nie ma drzemek, nocki ładnie przesypia.a dla nas wolny wieczór ;)

Gość gość
Moja corka spi w dzien a na wieczór kładzie sie o 22. Wczesniej przez drzemkę nie zaśnie ale idzie do przedszkola i ta drzemka akurat sie bedzie komponowała. Jak próbowałam zabrać spanie w dzien to była taka zmęczona ze nie potrafiła zasnąć i była nie do zniesienia! Albo zasnęła w drodze samochodem do piekarni bo chleb. Zatem, tak zle tak niedobrze. Jednak nam nie przeszkadza jej rytm dnia-i tak kładziemy sie koło północy.