Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość seno

UWAGA!

Polecane posty

Gość seno

przeczytałam blog dot.Wit D3 Izy Dobrowolskiej....wszystko super,tylko jeden szczegół..który woła o pomstę do nieba.Tacy ludzie powinny sprawdzić nim napiszą,coś co jak się okazuje rozmywa się ze stanem faktycznym! No ale pal sześć,coś co nie ma wpływu na nasze zdrowie....ale w tym przypadku tak nie jest. pozwalam sobie wkleić treść ,która mnie zbulwersowała.Napisałam do tej pani,by zweryfikowała odpowiedź,no ale jeszcze tu napiszę,by ludzie nie wierzyli na ślepo..bo czasem może to się źle skończyć. Anonimowy25 września 2013 09:46 Witam. Byłam na Pani wykładzie na targach, a także na wykładach Pana Zięby ( 5 godzin na IV piętrze). Wiadomości Państwa są niesamowite. Tłumaczą zjawiska zachodzące w organiźmie w sposób prosty, zrozumiały dla słuchacza. Na wiosnę powiedziałam lekarzowi rodzinnemu o badaniu Vit D3 skomentował to " ale się Pani naczytała". Na własny koszt zrobiłam sobie badanie. Wynik 15,7. Lekarz przepisał mi wtedy Alfadiol i Calperos 1000. Po 2 miesiącach stosowania oraz przebywania dużo na słońcu wynik 25,2. Halina Odpowiedz Odpowiedzi Iza Dobrowolska26 września 2013 01:58 Przy takich okazjach w gabinecie lekarskim często padają stwierdzenia tego typu, jak również np. że "to wiedza akademicka", że "to bez znaczenia diagnostycznego" lub "chce się pan/pani leczyć, czy stosować naturalne metody?" :-) Myślę, że wzrost poziomu witaminy D3 (choć ciągle jest on za niski) zawdzięcza Pani głównie słońcu. Alfadiol zawiera zaledwie 1 mcg witaminy D3 (ten silniejszy) czyli jakieś 40 IU, a u osoby dorosłej dawka dzienna powinna wynosić przynajmniej 5 000 IU. Biorąc pod uwagę, że zalecono Pani preparaty z wit. D3 i wapniem, a nic nie wspomniano jak rozumiem o witaminie K2 to w takim razie dobrze, że ta dawka była taka niska :-/ Pozdrawiam, Iza. Pani Iza odpowiada,że Lek o nazwie Alfadiol zawiera 1mcg witaminy D3 Nie jest to prawdą,lek ten to silny ANALOG WITAMINY D3!!!!!,którego nie przelicza się w sposób,jak sądzi Pani Iza Dobrowolska,a tak w ogóle nie ma w aptekach witaminy D3 która zawierałaby 1mikrogram w kapsułce! nie ma! Nawet nie chcę mysleć co by się stało,gdyby ktoś posłuchał tej Pani i połknął wiele kapsułek silnego analogu witD3. Kochani uważajmy więc na różne informacje,które ktoś nam podsuwa być ,może pani ta zmieni swoją wypowiedź tym czasem podaję link do bloga w chwili obecnej odpowiedz znajduje się na początku dot.ALFADIOLU