Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy, skurcze łydek !

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio już dwa razy w nocy złapał mnie tak silny skurcz mięśnia na łydce, że myślałam, że wyjem tynk ze ściany, aż mi łzy do oczu naleciały. Kupiłam sobie neomag forte ale znacie sposoby jak złagodzić ból utrzymujący się po takim skurczu? Rano ledwo chodziłam, trochę się to rozeszło ale dalej mnie boli ten mięsień jakby mi miała pęknąć zaraz jakaś żyła.

Gość gość
przestać na jakiś czas nosić buty na obcasie. Jeżeli chodzi o magnez to kup sobie magne b6 (podobne najlepiej przyswajalny - w ciąży tylko ten mi zalecano ale nie wiem czy lekarz nie dostawał za to prowizji jakiejś :D), może jeszcze zacznij przyjmować żelazo. Jak Ciebie złapie skurcz to potem rozmasuj to miejsce.

Gość gość
Aktualnie 35tc, szpilki nosiłam w życiu tylko na imprezy raz w miesiącu może, tak to tylko płaskie. Mam w domu ten Neomag, ma podwójną dawkę magnezu więc mam nadzieję, że pomoże. Masowałam tę łydkę ale nic nie daje, mam wrażenie, jakbym miała operowany ten mięsień i dopiero co zeszło znieczulenie :(

Gość gość
a żelazo przyjmujesz? Wiesz zanim do Twojego organizmu dojdzie, że zaczęłaś zażywać żelazo to tak z dwa tygodnie może to potrwać. Ćwiczenia rozciągające również mogą być pomocne.

Gość gość
Żelaza nie przyjmuję, wyniki morfologii mam w normie, żelazo również. Wiem, że potrwa zanim organizm uzupełni niedobór tego magnezu, ale chodzi mi o pozbycie się bólu po skurczu, czy są na to jakieś maści

Gość gość
hm.. nie wiem.. osobiście spróbowałabym może jakiejś maści dla sportowców.. takie żele dzielą się na rozgrzewające i chłodzące. W przypadku skurczu postawiłabym chyba na rozgrzewającą.. albo kup taką i taką (drogie nie są) i zobacz która Tobie pomoże. Sprawdź czy można je w ciąży stosować :) Przede wszystkim rozciągaj się i nie przeciążaj nóg :)

Gość gość
Hehe w końcówce 8mc nie ma mowy o przeciazaniu sie :D spytam w aptece, co mi poleci, mialam nadzieje, ze ktoś tutaj mial taki problem i sobie z nim poradził, z tym bólem

Gość gość
Ja moczę stopy w oliwie magnezowej ( do miski z woda wsypuje szesciowodny chlorek magnezu). Przez skore magnez wchlania sie calkiem dobrze i efekty odczulam szybko w przeciwienstwie do sztucznych suplementow. Jak zlapie mnie skurcz (Choc sa juz slabsze i mniej bolesne) to pomimo bolu ciagne palce stopy do siebie ma wyprostowanej nodze. Potem masaz lydki.