Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam karmiących mlekiem modyfikowanym

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do mam karmiących mm. Czy przechodząc z mleka początkowego na mleko następne trzeba to robić stopniowo, np. zacząć od jednej butelki "dwójki" dziennie? Czy też można od razu z dnia na dzień zacząć podawać mleko następne? Za wszelkie uwagi, że dziecko powinno być karmione piersią dziękuję.

Gość gość
Skończyło się opakowanie 1, zaczęłam 2 nie było najmniejszego problemu

Gość gość
Ja skończyłam puszkę 1 i zaczęłam 2.

Gość gość
A ja na poczatku mieszam 1 z 2. Najpierw jedna wyzeczka drugiego potem wiec aż zidzie calosx

Gość gość
23:47, piłaś, nie pisz. Ps: Tak, powinnaś dać dziecku pierś, a nie syf w proszku.

Gość gość
Taki syf dzieciom dawać, fuj.

Gość gość
Jasne, miałam dziecku dawać pierś i umrzeć przez to, że nie biorę leków, które ratują mi życie. Zastanówcie się zanim ocenicie.

Gość gość
ja mieszałam po łyżeczce - np najpierw 6 łyżeczek 1 i do tego jedna 2 i potem stopniowo zwiększałam ilość łyżeczek 2 - tak przez 2-3 dni doszłam do samego proszku 2 ;)

Gość gość
Nie trzeba mieszać. Kończysz 1, zaczynasz 2. Inna sprawa, gdybyś musiała zmieniac na inny rodzaj mleka.

Gość gość
Skończyłam opakowanie 1 i zaczęłam 2. Nie było żadnych problemów. Mleko tej samej firmy i na opakowaniu było napisane ze nie trzeba wprowadzenia... Myśle ze dużo zależy od dzieci, ja mam bliźniaki, nie mieli kolek ( może kilka razy), prawidłowo przybierają na wadze, ładnie jedzą pełne porcje o stałych porac no i przy wprowadzaniu innych pokarmów nigdy nie było problemu ( dietę zaczęłam rozszerzać od 4 miesiąca) ... Tak wiec przy zmianie mleka zaryzykowałam bez wprowadzania.

Gość gość
Skończyłam opakowanie enfamilu 1, przeszłam na hipp 2- nic nie mieszalam, dziecku też nic nie dolegalo