Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

3 latka malo mowi

Polecane posty

Gość gość

Moja corka za miesiac skonczy 3 latka i malo mowi, chodzimy do logopedy ale to niewiele pomaga, czy są tu mamy takich dzieci?

Gość mamma Mai
Spokojnie. Widocznie potrzebuje więcej czasu. Nasza tez zaczęła mówić jak poszła do przedszkola. Teraz ma 7 lat i gada i gada. Mogłaby mówić mniej zdecydowanie

Gość gość
ja mam problem z moją 1,5 roczną która przy wszystkim tańczy tj. dźwięk suszarki, pralki, lodówki, kosiarki itp pediatra mówi, że to może być autyzm ale nie musi bo pewnie to minie bo dzieci tak mają. Co mam robić, mówię jej że nie wolno ale ona i tak swoje. Innych objawów do autyzmu nie ma chociaż nie mówi dobrze no ale na to chyba ma jeszcze czas. Ktoś pomoże?

Gość gość
gość dziś Ty normalna jesteś? Zamiast założyć swój temat, wcinasz się w czyjś i robisz problem z niczego. Jak możesz mówić córce, że nie wolno jej tańczyć? To wg Ciebie rozwiąże "problem"? Szukasz dziury w całym i wmawiasz dziecku chorobę. Niech tańczy do wszystkiego, jeśli jest taka muzykalna. Widocznie masz utalentowane dziecko, wrażliwe na dźwięki, przekonasz się. Pozwól jej być sobą, krzywda nikomu się nie dzieje, że tańczy sobie do dźwięku suszarki. A TO DO AUTORKI: Nie przejmuj się, dzieci są różne. Strasznym błędem i krzywdą jes porównywanie. Jedne późno mówią, inne się późno odpieluchowują, a jeszcze inne długo ssają smoczek. Każde dziecko jest inne, a różne umiejętności rozwijają się w swoim tempie. Każde dziecko czegoś tam uczy się szybciej, na coś innego potrzebuje więcej czasu, bo każde jest indywidualnościa. Jeszcze będziesz miała dość jej gadania ;)

Gość gość
Jeśli jest to proste zaburzenie mowy, to jedyna rada to ćwiczenia i wymuszanie mowy. " nie wiem o co ci chodzi, powiedz co chcesz"

Gość gość
Ja jestem mamą 3 latka chłopca. Mały też bardzo mało mówi. OK. 30 słów plus wyrazy dzwiękonasladowcze. Nie bardzo chce powtarzać ale wszystko rozumie i chętnie wykonuje wszelkie polecenia. Tak naprawdę to jestem tym przerażona. Chodzimy do logopedy ale nie odbierają z Panią na tych samych falach. Całą robotę robię w domu ja. Wylaczylismy tv i rozwijamy lewą półkuli wg metody krakowskiej. Czekamy z niecierpliwością na efekty.