Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ami627

tabletki antykoncepcyje

Polecane posty

Gość Ami627

Witam, wiecie może które tabletki antykoncepcyjne mają mniejszą dawkę hormonów Mercilon czy Kontarcept ?? Pozdrawiam

Gość gość
po każdych się roztyjesz

Gość Aliszonek
Nie tyje się od tabletek, tylko od jedzenia. To mit. Jeśli zauważysz u siebie podkręcony apetyt na tabsach, to po prostu idź do lekarza i dobierzcie je jeszcze raz. :)

Vibin mini ma małą dawkę hormonów, ale nie decyduj sama, niech Ci lekarz doradzi

Gość gość
Wskazane jest tez zażywanie osłony do antykoncepcji Harmonella, która w swoim składzie ma m.in chrom, zapobiega tyciu i nadmiernemu apetytowi na słodycze.

Macie rację, odpowiednio dobrana antykoncepcja to gwarant sukcesu :) najlepiej wszystkie niepokojące objawy i dodatkowe wątpliwości wyjaśniać z zaufanym ginekologiem :)

Gość uronekalka
A ten vibin mini to tabletki jedno czy dwuskładnikowe?

Gość caska
Mi nie zdarzyło się po tabletkach przytyć stosuje już od ponad pół roku elin i bez żadnych skutków ubocznych.

Gość Torturra
To znaczy, że masz dobrze dobraną pigułkę. Mądry lekarz nie przepisuje jej w ciemno, narażając pacjentkę na przykre działanie uboczne.

Gość gość
Ja dziś trafiłam na fajny artykuł i wynika z niego, że te tabletki z niższą dawką hormonów są mniej skuteczne, występują większe restrykcje związane z braniem ich np jeśli zapomni się tabletki to szanse na ciążę są dużo wyższe niż przy innych tabletkach, może tutaj znajduje się odpowiedź dlaczego są ciąże mimo przyjmowania tabletek anty

Gość naniuszka
ja biorę od kilku miesięcy belarę i jestem zadowolona, niczego nie odczuwam, żadnych negatywnych skutków, bo mam dobrze dobraną antykoncepcję.