Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niewiem na co wydac kase z 500 plus

Polecane posty

Gość gość

dzis mi wplynelo 2000zł. za okres kwiecien lipiec na 1 dziecko. dziecko wszystko ma.

Gość gość
Za pierwszy przelew - wyrównanie 1500 zł kupiłam to co miałam kupic czyli kilka dodatkowych mebli dla dziecka - biurko, fotel, regał na książki i nowy dywan, od września idzie do pierwszej klasy. W lipcu wydałam na okulistę, alergologa i elektryczna szczoteczke do zębów. :D w sierpniu 500 wydam na ciuchy. Postanowiłam wszystko wydawać na dziecko, dostał niech ma!

Gość gość
my tez wydajemy na smoczki, ubrania, buty, jakis wypad na basen, zoo, wesole miastecko reszte odkladamy

Gość gość
Na słownik wydaj jak niewiesz

Gość gość
ja wydam na ubrania na jesień dla synka ale dostane 1500zł także może i ja sobie skorzystam i pójde do fryzjera itp także ze 300zł zabiorę dla siebie :) oczywiście nie wydam wszystkiego na ciuchy, buty itp. Założone ma swoje konto i będę wpłacać mu tam pieniążki

Gość gość
wiosna robilam pokoj, nowe meble, łożko. niechce wydawac tek kasy na codzienne potrzeby dziecka czyli ubrania,zajecia dodatkowe.rower juz tez ma nowy kupiony wiosna. do szkoly juz wszystko ma. kupilam zanim dostalam kase. ale na cos konkretnego.

Gość gość
my tez wydajemy na smoczki, ubrania, buty, jakis wypad na basen, zoo, wesole miastecko reszte odkladamy x tyle wydatków i jeszcze odkładasz??? to chyba ubrania z secondhand-u a wypad na basen raz w miesiącu.

Gość gość
ja jeszcze nie mam, u nas ma byc od 25-30 dnia mca

Gość gość
jak sie nalezy to trzeba brac. podatki tez place.

Gość gość
ale Ci dobrze - ja też jeszcze nie mam

Gość gość
Też nie mam jeszcze...

Gość gość
Ja tez juz dostałam, ale właśnie pierwsze co to zainwestowałam w szkołę tn kupiłam nareszcie nowe biurko w decomanii dla córeczki, sama sobie upatrzyła, bo udumało się jej białe od Minko, ale ładnie wygląda, a do tego jeszcze zapytałam się co by chciała robić w wolnym czasie, powiedziała, ze chce chodzić na tańce, wiec ma na próbę pierwszy miesiąc :)

Gość gość
Odłóż do szuflady. Dozbieraj do 5 tysięcy i idź załóż jakąś lokatę. Owszem warunki są teraz coraz to bardziej plugawe ale ciągle osiągasz chociażby minimalny zysk. Potem kolejne przelewy odkładaj do szuflady lub na specjalne, osobne konto oszczędnościowe i jak się wcześniejsza lokata skończy to dokładaj uzbierana pulę i zakładaj następną. Nawet jeśli teraz topisz się w forsie i przez kolejne 15 lat nie będziesz potrzebować tych pieniędzy to przekażesz je swojemu dziecku/dzieciom jak dorosną i będą chciały is na swoje.

Gość gość
A ja se kupilam płaszcz i buty.heheheh