Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy też was wkurzają tacy znajomi

Polecane posty

Gość gość

Którzy najpierw nie odzywają się kilka lat, a potem nagle piszą na portalu społecznościowym i są wielce zdziwieni, że ktoś nie okazuje już zainteresowania, nie opowiada z radością połowy swojego życia. W ostatnim miesiącu zdarzyło mi się to aż 2 razy i za każdym razem spotkałam się z tym samym, świętym oburzeniem, że "zmieniłam się" bo nie mam ochoty na głupie gadki.

Gość gość
Olej takich niby znajomych. Albo ma się z kimś kontakt albo nie i proste.

Gość gość
Z tego bo piszesz to właśnie oni inicjuja kontakt a ty nie chcesz. Więc królewno o co ci chodzi?

Gość gość
Jeszcze bardziej mnie wkurzają tacy faceci, którzy olewają kobiety a parę lat później przypominają sobie o niej i nie mogą znieść, że wszystko się pozmieniało, że ona już nie będzie na każde zawołanie bo jest szczęśliwa z kimś innym.

Gość gość
gość dziś Z tego bo piszesz to właśnie oni inicjuja kontakt a ty nie chcesz. Więc królewno o co ci chodzi? x Po paru latach to sobie mogą inicjować. Ja nie jestem z tych, które wymagają ciągłej uwagi znajomych. Ale jeśli kiedyś ktoś wiecznie nie miał czasu i ten brak czasu przeciągnął się kilka lat ... i nie mamy w tym momencie nic wspólnego to nie widzę powodu, abym miała teraz opowiadać komuś czym się aktualnie zajmuje, czy mam męża itp. Raczej to powinny w tym momencie pozostać znajomości na zasadzie "cześć, co słychać" na ulicy. A tymczasem usłyszałam (dwukrotnie!), że się zmieniłam na gorsze, tylko dlatego bo przez te parę lat moje życie się całkowicie odmieniło i nie mam ochoty teraz wpuszczać do niego dawnego znajomej, która mnie kiedyś olała, opowiadać jej szczegółów z życia dot. dzieci, tego gdzie pracuje i ile zarabia mój mąż i tak dalej.

Gość gość
A ja Cie rozumiem i chociaż jestem młoda 24lata to już mam.paru takich znajomych którzy jeszcze 2-3lata temu super przyjaciele a potem ze ciagle coś a to czasu nie mają ( a umawiali się z innymi) a to brak kasy (normalnie na inne wypady mieli kase) to w.końcu powiedziałam do widzenie...teraz piszą kiedy przyjadę że trzeba jakąś imprezę zrobić a w dupe niech mnie teraz pocałuja : ) zmieniłam sie ale na lepsze nie marnuje już czasu na nudziarzy do tego klamliwych i takich którzy nie mają problemów z tym aby zaniedbań kumpele na dobre dwa lata, a jak nagle okazuje się że dorobiłam się za granicą kasy kupiłam w Pl mieszkanie,wypieknialam choć nigdy na nic nie narzekałam ale wiadomo ubrania inne itp..skończyłam studia i jestem w szczęśliwym związku to mi wszyscy pukaja teraz do drzwi bo tacy ciekawscy a może potrzebują rad od mądrzejszej? Tak wiem..zarozumialoscia ode mnie bije ale dziś mam to w dupie będę sobie taka jaka chce być i nie mam.szacunku do ludzi którzy najpierw zlewaja na drugiego człowieka a jak przyjdzie co do czego to się na siłę wpieprzaja, mam teraz prawdziwych przyjaciół na cale życie mam nadzieję z nimi czuje to więź i szczerość