Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Anastezjolog znieczulenie może znacie temat

Polecane posty

Gość gość

Zostałam przygotowana do operacji w znieczuleniu podpajeczynowkowym . Anastezjolog chciał podać mi narkoze gdyby nie moja reakcja . Odłożył operacje na następny dzień. Gdy spytałam co mogłoby się stać mówił ze nic.ale był. Zmieszany . Co mogłoby się stać ?

Gość gość
Znieczulenie charakteryzuje się bardzo szybkim początkiem działania, przewidywalnym rozkładem obszaru znieczulenia oraz stosunkowo krótkim czasem działania. moze mialas obsrany tylek?

Gość gość
W Google se sprawdz np mogłabyś się nie wybudzić. Poza tym narkoza ma skutki uboczne wypadanie włosów, osłabienie może nawet powodować zmiany w mózgu i szereg innych powikłań. Ciesz się ze przynajmniej ci o tym powiedział bo mnie nikt nie ostrzegl przed operacja.

Gość gość
Kto mi o tym powiedział ? Gdybym się nie odezwała to podał by mi narkoze

Ja nie mam pojęcia. Dwa razy miałem narkozę, ale raz coś nie do końca zadziałało, bo choć wprawdzie nic nie czułem, to świadomości też nie straciłem, wręcz przeciwnie i opowiadałem lekarzom kawały na stole operacyjnym :o

Gość gość
14:03 To nie była narkoza tylko kiejscowe znieczulenie. Podczas narkozy aparaty za ciebie pracuja a tyjakby nie żyjesz wiec nie mogłeś gadać...