Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gardze matkami ktore uzywaja pieluch jednorazowych ja uzywam tetrowych

Polecane posty

Gość gość

Od najmłodszych lat wprowadzacie w skore swoich malenstw rakowe substancje....ja uzywam tetrowych, co to za problem wyplukac a potem do pralki wrzucic? Nie wiecie czym sa uroki macierzynstwa wygodnickie babsztyle.

Gość gość
gdzie kupiłaś tetrę w tych czasach?

Gość gość
A ja gardze takimi debilami jak autorka, która nie ma innych problemów.

Gość gość
jasne a zamiast smoczka pewnie dajesz trochę cukru zawinietego w gazik , hahahah. Co za ciemnogród

Gość gość
gość dziś gdzie kupiłaś tetrę w tych czasach? xx Nieee, nie mogę! Kobito, w prawie każdym dziecięcym są.

Gość gość
a ile sztuk masz, zeby mieć zapas?

Gość gość
Zainwestowałam w 100 sztuk

Gość gość
Ciekawe jak wyjedziesz gdzies z dzieckiem na dluzej-pralkę, miskę i szare mydło (bo najzdrowsze, nie?) bedziesz ze soba taszczyć? Chyba ze Ty osiadło-kanapowy tryb zycia prowadzisz wiec by sie zgadzało... Swoja droga...rodziłas naturalnie? Bez nacinania? Bez oxytocyny? Bez masażu szyjki macicy? Bez znieczulenia? Bez przebijania pecherza płodowego? Bez wypychania łokciem dziecka? Pozniej poczekalas az krew pępowinowa spłynie spowrotem do Twojego dziecka? Karmisz piersia? Jadasz zdrowe pożywienie? Sama wszystko pieczesz/gotujesz? Uprawiasz warzywa? Hodujesz kury/kaczki itd? Mieszkasz w lesie? Fraby nietoksyczne w domu i na meblach? Nie uzywSz samochodu? Nie kupujesz produktów w plastikach? Ograniczasz promieniowanie w domu (wiem ze nie skoro napierda/lasz w internetach bzdury) Nie? Nie robisz tego wszystkiego? To z ciebie wyrodna matka-raka dziecku fundujesz od tego ze pomijasz któryś punkt! Jeja gardzę Toba!

Gość łowcaprowokacji
0/10

Gość gość
Po prostu autorkę nie stać na pampersy :) Ahhhhh ta bieda :)

Gość gość
Ja nikim nie gardzę. Autorka może napisała post w chamski sposób i nawet jeśli jest trolem to ma (może nawet nieświadomie) sporo racji. Niestety dzisiejsze pieluchowanie wielorazowe nie jest tanie jeśli się nie wyłoży dużej kasy na dzień dobry. Z czasem się oczywiście zwraca, szczególnie przy drugim, trzecim dziecku, no ale jednak trzeba na początku zainwestować. Wielorazówki dziś to nie sama tetra i nie wygotowywuje się ich, ale odkażacze, środki piorące, no i samo pranie też kosztują, więc wielu mniej zamożnych rodziców wybiera tanie jednorazówki, które są dziś w każdym dyskoncie i nie są gorsze od Pampersów jeśli chodzi o chłonność.

Gość gość
17:09 Sama sobie przeczysz. Piszesz ze wielorazowe pieluchy sie zwracają a przy drugim czy trzecim to juz dopiero taniocha a pozniej walisz tekst ze mniej zamożnych rodzicow nie stac na wielorazowe wiec kupuja jednorazówki. Paradoks bo jesli kogos nie stac to szuka oszczędności. Prawda jest inna-ludzie zyja szybko i babranie sie w brudnych pieluchach nie lezy po stronie komfortu i wygody zatem stawia sie na ułatwienia a nie utrudnienia. Tiaaa zabija te nasze dziec***ampersy...przeciez ze tak...

Gość gość
Raczej nie zrozumiałaś o co chodzi. Gdybyś znała koszt wielorazówek z wszystkimi akcesoriami, które są przy nich potrzebne, to byś nie pytała. Koszty są znaczne ale tylko na początku. Później zaczynają się zwracać, natomiast koszty jednorazówek są niskie na początku ale w długim okresie wielokrotnie przewyższają łączne koszty wielorazówek, tylko tych wydatków się tak nie odczuwa, bo się rozkładają w czasie. Nie kupujesz przecież jednorazówek na cały okres pieluchowania tylko sukcesywnie. Nie podliczasz ich z miesiąca na miesiąc ani z roku na rok. Teraz rozumiesz? Natomiast koszty wielorazówek, szczególnie jeśli korzysta z nich kolejne dziecko/dzieci są nie do przebicia, jeśli mówimy o oszczędności.