Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwsza ciaza a wysoka waga wyjsciowa

Polecane posty

Gość gość

Mam 27 lat i marze o dziecku juz od dawna. Jedyne co mnie powstrzymuje to wysoka waga. Mam wolny metabolizm. Wystarczy, ze zjem troche wiecej od razu kilo do przodu. Mam taka wage, ze nie wyobrazam sobie dodac jeszcze do niej 10,15,20 kilo jakie moge przytyc w ciazy. Wszyscy mowia ze jak sie startuje z duzej wagi to sie duzo nie przytyje, ale ja tej pewnosci nie mam i obawiam sie ze moge dowalic 20 kg a wtedy juz bedzie duzo gorzej to zrzucic. Poki co schudlam od niedawna 3 kg ale przydaloby sie jeszcze z 10-12. Nigdy mi sie nie udalo tak duzo schudnac wiec boje sie ze nie podolam a tak juz bym chciala zaczac starania :(

Gość gość
Kobiety nie takie wyrzeczenia mają chcąc posiadać dziecko. Idź do lekarza i ustal plan diety, to zależy tylko od ciebie.

Gość gość
Ja też zaszłam w ciąże z nadwagą, wręcz otyłością powinnam powiedzieć.

Gość gość
Otyłe nie powinny zachodzić w ciążę. Dzieci otyłych też stają się otyłymi w przyszłości. Rodzice wpajają złe nawyki żywieniowe. Nikt mi nie wmówi, że jest otyły z powodu choroby. To wina lenistwa i żarcia bez opamiętania. Autorko trochę ruchu, zdrowa dieta i waga sama spadnie.

Gość gość
kochana żadne zwalanie na ,,mam taki metabolizm' tylko marsz do dietetyka i na siłownie + wyniki hormonów tarczycy -bo jezeli masz niedoczynnosc to wystarczy wziasc leki i stosowac diete oraz ruszac sie sama mam niedoczynnosc tarczycy, byłam otyła, ale zbijałam i tsh i wage jednoczesnie -bycie grubym to nie ejst kwestia tylko hormonów ale naszych nawyków waga dzienna wacha sie w granicach1-2 kg utrata lub przybranie takiej ilosci w ciagu dnia nijak ma sie do twojej wagi-wskazuje jedynie na poziom odwodnienia/wypróznienia a nie tłuszczu wez sie za siebie bedzie ci łatwiej w ciazy, ja cwiczyłam 4 lata przed zajsciem w ciaze, kontynuuowałam w ciazy i spokojnie przeszłam poród i połóg-dziecko urodziło sie zdrowe a ja szybko wróciłam do formy nie ma co szukac wymówek w postaci wolny metabolizm, ,,ja tak mam i nie schudne" tak mówia tylko leniwe grubasy:) wez sie za siebie i tyle

Gość gość
idz do lekarza i zrob badania, to pierwsze co powinnas zrobic zeby myslec o bezpiecznej ciazy dla ciebie i dziecinki. mi wyszlo za wysokie tsh, niedoczynnosc.. zbilam je lekami i jednoczesnie sie odchudzalam, ciwczylam i bralam tabsy iqgreen z zielona kawa i schudlam 15kg. teraz mam zdrowe blizniaki:) takze powodzenia autorko.