Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ktg w 30 tc

Polecane posty

Gość gość

witam, jestem bardzo zaniepokojona, miałam ostatnio robione ktg poniewaz czułam słabsze ruchy płodu wyszło ono swietnie jednak zapadła decyzja zeby powturzyc je za 24 godziny i tu juz mam obawy, otów w pewnym momencie tetno dziecka spadło do 60 pozniej do 40 po czym znikły wszystkie liczby na wyswietlaczy, gdy wezwalam polozna stwierdziła ze pewnie dziecko uciekło i nie wyłapało tetna pozniej jeszcze dwa lub trzy razy sytuacja sie powtórzyła. po pokazaniu wydruku moja ginekolog pobieżnie spojrzała i stwierdzila ze jest wszystko ok, martwia mnie te spadki do 60 i do 40 czy to mozliwe zeby nie zwróciła na to uwagi?? a moze po prostu te spadki sie nie zapisały skoro tak przerywał ten aparat?? sama juz nie wiem co mysleć prosze doradzcie cos bo jestem kłębkiem nerwow. moze ktos juz spotkał sie z taka sytuacja

Gość gość
udaj się jeszcze raz na ktg. a moze to nie tętno tylko skurcze wykazało?

Gość Mussia20
Ja miałam robione KTG 2 dni temu tez czułam słabe ruchy dziecka jestem w 36 tyg ciazy , przez 2 godziny badania miałam jeden spaek i lekarze chcieli mnie zostawic na obserwacji ale ja sie nie zgodzilam bo tez uwazam ze to był skurcz , ale i tak mam za 3 dni jeszcze raz kontrolne KTG. Najlepiej zrob badanie jeszcze raz masz do tego prawo. Pij dużo wody odpoczywaj licz ruchy i lez na lewym boku tyle co moge powiedziec

Gość gość
Ja używałam detektora tętna, ale ktg możesz powtarzać, to bezpieczne badanie a Ty będziesz spokojniejsza. Nie sądzę, żeby lekarka na badaniu kontrolnym nie zobaczyła czegoś istotnego, ale warto być czujnym.

Gość gość
Generalnie warto udać się do ginekologa. Taki wynik nie świadczy jeszcze o czymś złym, aczkolwiek zdecydowanie zmusza do reakcji. O badaniu KTG możesz więcej poczytać na stronie http://octopuls.pl/ - to zdecydowanie Cię uspokoi, nie powinnaś się stresować, ale warto zareagować :)