Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klamka999

Problem z rodzicami...

Polecane posty

Gość klamka999

Hej :) Jestem tu nowa, ale chciałabym zasięgnąć porady co mam zrobic. Ogółem jestem młodziutka dziewczyna, mam chłopaka, przyjaciół, wszystko co mi potrzebne do szczęścia to mam. Jedyny problem to mama... Kiedyś była wspaniałą, uśmiechniętą i przemiłą kobietą. Teraz o wszystko robi mi awantury, o byle drobnostkę. Była sytuacja ze nie położyłam ręcznika w łazience podczas kąpieli i mi sie troche nachlapało. Nazwała mnie nieodpowiedzialna, nieogarnięta gówniarą. Ja jestem taka ze jak ktos krzyczy to ja krzyczę głośniej. (Oczywiście kiedyś byłam potulna i spokojna) Jak juz sie kłócimy to najeżdża na moj związek, ze nic nie potrafię tylko obściskiwać sie na kanapie. Albo ze jestem zbyt uległa w stosunku do niego. Moj chłopak ma dość tej całej sytuacji i nie chce przychodzić do mnie do domu kiedy sa moi rodzice. Dzisiaj zrobiła mi awanturę przy chłopaku i juz na pewno nie bedzie chciał do mnie przychodzić. Jeśli nasuną sie pytania o tate to nie mam w nim żadnego oparcia. Jak mamamu cos nagada to ona ma racje i koniec. Z nikim w rodzinie nie mam dobrych relacji, nie mam rodzeństwa. Juz nie wiem co mam robic....

Gość gość
3 pytania, autorko: 1. ile masz lat? 2. jakie masz stopnie? 3. ile czasu poświęcasz na prace w domu, a ile na przyjemności (chłopak, znajomi, wyjścia)

Gość gość
widoczne matka ma problem z twoim lowelasem z tego co piszesz wynika że jednak matka ma racje a ty ślepa jesteś słuchaj matki

Gość Klamka999
Mam 17 lat, za pół roku mam 18. Pierwsza liceum zdana z wyróżnieniem. Ogarniania w domu to druga kwestia kłótni. W swoim pokoju ogarniam ale nie ukrywam ze jestem bałaganiara. Jeśli mama zaczyna sprzątać w domu to zawsze sie zapytam czy jej pomoc a ona odpowiada ze nie, nie trzeba.

Gość gość
dobre stopnie to za mało, powinnaś być wciągnięta w pomoc przy domowych pracach, Twoja mama źle robi, że nie wymaga tego od Ciebie, widocznie nie przykładasz się i robisz byle jak na miejscu Twojej mamy wydzieliłabym Ci jakieś prace domowe, które byłyby Twoim obowiązkiem oprócz nauki i kontrolowałabym ich wykonanie, jeśli coś źle to do poprawki i tak długo byś robiła aż byłoby wykonane dobrze i dokladnie a podnoszenie głosu na matkę szybko bym wybiła Ci z głowy, jak Ci się tak w domu nie podoba to za rok jak osiagniesz pełnoletność idź na swoje, wynajmij pokój, zdobądź pracę i wtedy obsciskuj się ze swoim chłopakiem kiedy tylko będziesz chciała

Gość Klamka999
"Obsciskiwanie" to jej zdanie my normalnie siedzimy obok siebie.

Gość gość
to raczej rodzice, zwłaszcza matka ma z Tobą problem, nie pomagasz w domu, bałaganisz, pyskujesz i krzyczysz ale za to wymagasz akceptacji dla swojego postępowania pewnie oczekujesz, że rodzice będą spełniac Twoje zachcianki, usługiwać Tobie i Twojemu chłopakowi i siedzieć cicho w kącie bez żadnych uwag na temat Twojego zachowania nie tędy droga, mała księżniczko