Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jak w 37 t.c.maly waży 3180g to raczej dobie do 4000g? nie chce cesarki

Polecane posty

Gość gość

A przecież od 4000 g robią u mnie już cesarka przymusowo

Gość gość
Dobije *

Gość gość
Od 4000 g przymusowo cesarka? Pierwsze słyszę. Tak czy inaczej raczej Ci już dziecko tyle nie przybierze na wadze, a jak chcesz mieć pewność to ogranicz całkowicie słodycze, bo one powodują największy przyrost wagi na tym etapie (z tego co słyszałam).

Gość gość
Tak, u mnie w szpitalu jak dziecko waży więcej niż 4000 g to cesarka. U Ciebie tak nie ma? Co do słodyczy to jem np.3 małe pieguski dziennie albo pasek czekolady. Ewentualnie małego loda . To za dużo?

Gość gość
Usg moze sie mylic. W dniu porodu wg szpitalnego usg cora wazyc miala 3100 (gin sugerowal ok 4kg) a ur sie z waga 3950. W 39 tyg.

Gość gość
moja babka urodzila dziecko 5900 w domu rodzila sama z pomoca sasiadki

Gość gość
16:46 a to już bajki opowiadasz psze pani...

Gość gość
Moja koleżanka Rodziła w Wałbrzychu urodziła córkę 4.550 urodziła naturalnie nie było mowy o cesarce strasznie popękała ale wszystko w porządku córka ma już 6 lat.

Gość gość
3180 czyli w dniu porodu ok.3.500 kg.Nie więcej. A przecież możesz urodzić nawet za tydzień.

Gość gość
16:58 nie więcej, jeśli urodzę za tydzień. A co, jeśli mały nie "zechce" wyjść aż do np. 41 tygodnia? Bo dopiero pod koniec 40 t.c. ewentualnie mi wywołają, ale to jeśli KTG będzie słabe. Bo jeśli KTG będzie w normie to każą mi czekać do 41 t.c. no a przy jego teraźniejszej wadze to on ponad 4000 g może ważyć. Nie rozumiem zachwytu nad cesarką, ja bardzo bardzo nie chciałabym rodzić w tak sztuczny i operacyjny sposób.

Gość gość
Nie sądzę aby dobił do 4 kg. Moja córka w 36 tc miała 3950 to spokojnie by dobila. U ciebie Max 3600 będzie. O ile usg się nie myli.

Gość gość
to nieprawda z tymi słodyczami. ja pochlanialam w ciąży mnóstwo słodyczy, a mój mały wazył 2.550 kg.

Gość gość
W moim tak nie ma. Rodziłam syna 4100 bez problemu i mowy o cc nie było. Siostra 4300, też sn.

Gość gość
Kurczę, ale możesz przecież rodzić w dowolnym szpitalu na terenie całej Polski. Ja rodziłam 120km od domu, choć mam szpital w odległości 5km. Ale chciałam rodzić w ludzkich warunkach a nie w rzeźni.

Gość gość
Autorko weź pod uwagę to, ze margines błędu na usg to +/- 500 G, więc nie panikuj bo co ma być, to będzie