Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Kafeteryjny kącik black metalowy

Polecane posty

Załozylam już tutaj sporo tematów dotyczących muzyki metalowej lub rockowej/metalowej estetyki i zwykle przeradzały się one w tasiemce :) Dzisiaj jestem ciekawa, jak dużo osób na kafeterii preferuje najbardziej kontrowersyjną, ale i najciekawszą odmiane tej muzyki - black metal. Już wielokrotnie przypadkiem spotykałam się tutaj z osobami, z ktorymi dało się o tym porozmawiać, ciekawe jak wypali osobny temat o tej muzyce. :P Przy okazji może poznam jakies ciekawe zespoły. Ja ostatnio słucham sobie najwięcej Peste Noire, genialnego zespołu z Francji https://www.youtube.com/watch?v=uLSUQYzqXZ0 Bardzo lubie też wszelkiego rodzaju atmospheric black, oraz tą nową polską falę black metalu - Furię, Mglę, Plagę, Szron, Morowe, Mord`a`Stigmata, Dusze Wypuscił, Morowe, Kriegsmachine, Odrazę :P itp W zasadzie preferuje nowsze zespoły, klasyki nie slucham tak dużo, jak już to przeważnie Satyricon i Burzum. :) Są tutaj jakieś inne black metalowe duszyczki? :)

Gość gość
mimo , że jesteś funką black-metalu to nie ulegaj modzie wśród metalowców by uprawiać seks w pupkę. to bardzo niebezpieczny seks przestrzegam Cię MizantropiaOdraza1994 młoda jesteś a możesz się hemoroidów a w konsekwencji raka jelita grubego nabawić.

Lubie kilka zespołów klasyfikowanych jako NSBM, ale gatunkiem jako takim sie nieszczególnie interesuję. Musze jednak przyznać, że abstrachując od black metalu, to czuje pociąg do takiej naziolskiej muzyki, np. lubię Honor :classic_cool: mimo iż nie mam takich poglądów.

Gość gość
A taki zespół jak Kroda znasz? Albo Summoning? Albo naziolski, skoro masz pociąg :P Goatmoon? No i czy wolisz stare czy nowe kawałki Ulver i Blut Aus Nord (no bo trochę obydwa zespoły się przekierunkowały, zwłaszcza Ulver)?

Gość gość
ja znam Summoning, nawet słyszeliśmy go na żywo, w Austrii

Krode i Goatmoon znam, ale najwięcej słuchałam jak dotąd z tych klimatów chyba Nokturnal Mortum, tez ukraińskie jak Kroda :P A Graveland to NSBM czy nie? :) Blut aus Nord słucham i uważam za jeden z najlepszych zespołów. :P Zarówno stary jak i nowy lubie. Chyba jednak nowsze płyty preferuje, chociaż starsze są tak bardziej rasowo black metalowe od nowszych, cięższe i to jest na plus. Nie wiem, calą ich dyskografie lubie. Ten zespół ma klymat. Ulvera nigdy nie słyszałam, ale nazwe znam :classic_cool: Ostatnio poznałam bardzo dobry taki pagan/folk/black z Polski, Stworz https://www.youtube.com/watch?v=CjE_kVvK04w

Aż posłucham sobie Ulvera, musze nadrabiać zaległości w edukacji muzycznej. w sumie to jestem stosunkowo nowa w blacku, metalu słucham 8 lat, ale black od jakiś 2-3 lat tylko. :P i dopiero zgłębiam ten gatunek muzyczny.

Gość gość
też zgłębiam ten gatunek i tak sobie wyszukuję z różnych krajów, rezultaty zaskakujące. Kto by się spodziewał, że tyle tego. Jacyś dziwni ludzie pisali, że metal umiera, kto by tam słuchał black metalu, ale to nieprawda

Gość gość
Jest fajne forum blackmetalowe brutal land pl, może znasz? Tam piszą jacyś konkretni, zainteresowani tematem, ale i tak dobrze, że na kafe też się ktoś odezwie, nie tylko troll, zbok czy jakiś intelgentny inaczej

Gość gość
to pisz na niemieckim, czeskim, albo jakimś jeszcze innym, zresztą tobie nigdy nic nie pasuje

Gość gość
albo nie przyznawać się, że jesteś kobietą ?