Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podajcie jakieś proste tanie przepisy obiadowe każdy da jeden

Polecane posty

Gość gość

macie coś sprawdzonego? ja umiem tylko zrobić spaghetti potrzebne: - makaron spaghetti - mięso mielone (500g) - sos spaghetti (400g) - bazylia - ziele angielskie - kminek mięso gotujemy aż zmieni kolor z czerwonego na brązowy, doprawiamy, polewamy gotowym sosem i dodajemy do makaronu (makaron robi się około 12-14 minut)

Gość gość
roladki ze schabu. schab 5 plastrów ok 6 zł lidl ogórek kiszony 1 kiełbasa lub dwa kabA nosy cebula ubijasz zawijasz wszystko nitką podpiekasz i wkładasz do gara z wodą i kostką rosolowa gdy miękkie dajesz sos np pieczarkowy z torebki i śmietanę do tego ziemniaki i surówka jakaś :)

Gość KUCHARZ 24 LATA
1-20 jaj (w zależności od apetytu). Jaja wrzucić do wody, gotować 10 min. Obrać ze skorupek. Podawać z solą lub majonezem oraz z chlebem z masłem.

Gość gość
przepraszam Cię, ale to Twoje spaghetti brzmi niezbyt apetycznie :o po pierwsze mięso powinno być tylko wołowe, nie jakaś tam mieszana garmażerka ze sklepu. Po drugie nie gotuje się go tylko przesmaża do zmiany koloru. I nie trzeba używac gotowego sosu pełnego syfu. Wystarczy mięso przesmażyć z cebulą, dodać czosnek, puszkę pomidorów i dusić to razem doprawiając bazylią, oregano, odrobiną cukru, pieprzem i NA KOŃCU solą. Czasu zajmuje tyle samo co z gotowym sosem, a przynajmniej bez chemii, zagęstników, glutaminianu itp.

Gość gość
15:04, bo moje to instant :classic_cool: nie wiem czy cebula, cukier, pomidory i ser wyszłoby mnie też taniej

Jak już koniecznie musi być tak tanio, to 3 cebule zetrzeć na tarce, dodać do połowy koncentratu kupionego w Biedronce, doprawić pieprzem, czosnkiem, oregano, tymiankiem, bazylią, cząbrem, dodać łyżkę oliwy, dolać wodę i gotować aż cebule zmiękną :D i do makaronu! :P Ew. kupić w Biedronce szpinak mrożony, rozmrozić, dodać pół śmietany, nieco startego żółtego sera, pieprz i czosnek, dodać do makaronu :)

Gość gość
właśnie się porzygałam czytając to wyżej o cebuli. jezzzzzu , jaki wy syf jesteście w stanie zjeść :o :o 🖐️