Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

300 zł miesięcznie na wyzywienie

Polecane posty

Gość gość

doroslej osoby(kobieta) starczy?

Gość gość
10 zł /dziennie? Wystarczy.

Gość gość
10 zł i 3 posiłki dziennie?Wliczajac napoje oczywiście, wodę na herbatę itd. Ciężko,.

Gość gość
A 200 zł dałoby radę?

Gość gość
16:39 Pewnie, jeśli zamierzasz jeść chleb z masłem i pić wode z kranu.

Gość gość
Mało tym bardziej jak gotujesz tylko dla siebie, ale z głodu nie umrzesz

Gość Nie da się
Suchy chleb i woda z kranu, pewnie starczy! Nie wyobrażam sobie oszczędzać na jedzeniu! Nic dziwnego ze tyle chorób mają ludzie z niedożywienia.

Gość gość
Spokojnie da się, i to nie chleb suchy jak sugerują poprzednicy. Można zjeść za tyle zdrowo i smacznie - sama tak jeszcze niedawno (na studiach) jadłam. Warunków jest kilka: 1. nie masz dużego zapotrzebowania kalorycznego: ja-kobieta 50kg spoko, ale już faceta 100kg sobie nie wyobrażam 2. masz duuuużo czasu: znalezienie przepisów, "twórcze" gotowanie i jeżdżenie po wielu sklepach bo jedno się bardziej opłaca tu a inne tam Ja ze swoich doświadczeń mogę podpowiedzieć, że warto robić zapas czegoś jak jest w dobrej cenie. W Auchan były chyba promocje trzy produkty po ileśtam i to się wtedy opłacało. A, no i nieśmiertelna półka z produktami z krótkim terminem ważności - kubełek sałatki ważnej do jutra za 1,5zł świetnie nadawał się na drugie śniadanie. Z perspektywy mam wrażenie że wtedy gdy wydawałam na jedzenie <300zł miesięcznie odżywiałam się najzdrowiej, ale też poświęcałam temu mnóstwo czasu i energii. Teraz wydaję 2x tyle i porównując do tamtych czasów jem syf.

300 zł to ja na tydzień wydaje, na same zakupy do domu dlamnie jednego , a czasem nawet i 500... Do tego jeszcze dochodzi jedzenie na mieście, izotoniki, redbulle itd Współczuje ludziom którzy muszą wyżyć za takie pieniądze... edit a, gdzie tam jeszcze odżywki, witaminy...

Gość gość
Nie ma czego współczuć.im mniej jesz tym zdrowiej ,a juz izotoniki i inne paskudztwa to swinstwa

Gość gość
To tylko 10zł dziennie, bardzo mało. Jeżeli będziesz gotowała sama to może na najtańszych produktach, sezonowych, uda Ci się tak przemanewrować, ale nie ma szans na zdrowe/pożywne jedzenie.

Gość gość
np. zupa pomidorowa. i udko + koncentrat mala smietana,2 mrchewki.makaron.10zł na 3 dni bedzie. na sniadanie 2 plasterki wedliny, 2 plasterki sera, pomidor ogorek. ile 5zzł. maslo tansze na tydzien starczy. 10 jajek6zł. starczy na 3 sniadania lub kolacje. dasz rade.

Gość gość
Trzeba jeszcze doddać koszt gazu i wody potrzebnej do gotowania.

Gość gość
Ja daje rodzicom miesięcznie 400 na jedzenie, czynsz i resztę opłat. Ale zarabiam najniższa krajowa, więc dla mnie i tak to jest dużo.

Gość gość
Z zupkami