Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 rosek

Dyskryminacja singli

Polecane posty

Go艣膰 rosek

Mam 25 lat i jestem singielk膮. Nie mam z tym problemu, ale moja rodzina oraz znajomi maj膮 z tym problem i to du偶y. Nie czuj臋 potrzeby posiadania ch艂opaka/ m臋偶a/kochanka itd. Nigdy r贸wnie偶 nie by艂am zakochana. Nie jestem typem marzycielki marz膮cej o ksi臋ciu na bia艂ym koniu, ale r贸wnie偶 nie jestem typem desperatki, kt贸ra zadowoli si臋 posiadaniem przez m臋偶czyzn臋 r膮k, n贸g i g艂owy. Jak wspomnia艂am, nie mam z tym problemu, ale denerwuje mnie fakt, 偶e niekt贸re osoby upatruj膮 przyczyn臋 mojego ,,staro panie艅stwa'' a) w tym 偶e mam co艣 nie, tak z g艂ow膮 komentarze typu ,, jak, to chcesz by膰 sama nie chcesz mie膰 m臋偶a, dzieci??'' To pytanie wypowiadane jest takim tonem jakbym m贸wi艂a, 偶e chce zosta膰 striptizerk膮 w kosmosie. b) sama wi臋c na pewno lesibjka- tak zw艂aszcza twierdz膮 osoby, kt贸re nie pa艂aj膮 do mnie sympati膮, zreszt膮 z wzajemno艣ci膮. Oczywi艣cie dowiaduj臋 si臋 o mojej niby orientacji seksualnej drog膮 pantoflow膮, bo plotkowa膰 ka偶dy potrafi, ale skonfrontowa膰 si臋 face-to-face, to ju偶 nie ma komu c) sama wi臋c wredna i nikt jej nie chce, czeka j膮 przysz艂o艣膰 z kotami i nikt wody na staro艣膰 nie poda- no kurde, te argumenty sprawiaj膮, 偶e me serce krwawi, nikt mi wody nie poda, nikt!!!! Kto艣 chce si臋 chajtn膮膰?? Moi znajomi i rodzina po kilku moich ostrych komentarzach 偶eby si臋 odczepili dali sobie spok贸j. Poznaj膮c teraz nowych ludzi k艂ami臋, gdy pytaj膮 dlaczego jestem sama ( co , to w og贸le zapytanie) odpowiadam, 偶e nie spotka艂am jeszcze tego jedynego. Chocia偶 mam spok贸j. Szanuj臋, 偶e ludzie s膮 w zwi膮zkach tylko dlaczego zar贸wno w 偶yciu, jak np. w Internecie bycie singlem z wyboru oznacza, 偶e czego艣 mi brakuje albo jestem homo.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Winon
wiem o co biega , wiele kobiet samotnych si臋 偶ali tu na forum i spowiada , 偶e zosta艂a zwyczajnie zgwa艂cona przez desperata i teraz ma uraz do facet贸w , oczywi艣cie rozumiem kobiety zgwa艂cone i rozumiem, 偶e nie potrafi膮 si臋 pozbiera膰 po takim zaj艣ciu , wi臋kszo艣膰 z tych kobiet s膮 same i nale偶y to zrozumie膰 ale natura kobiety , geny kobiety nie pozwalaj膮 aby kobieta by艂a sama, kobieta chce i szuka towarzystwa , towarzystwa kobiecego lub towarzystwa m臋skiego , w towarzystwie m臋skim nigdy nie b臋dzie si臋 nudzi膰 i b臋dzie podziwiana za urod臋 , za str贸j , za pi臋kne w艂osy lub paznokcie albo za brwi doklejone lub za opalenizn臋 , kobiety nie oceniaj膮 kobiety tak chwalebnie , co chc臋 powiedzie膰 i u艣wiadomi膰 singielce , jasne, mo偶esz tak 偶y膰 w pojedynk臋 i egoistycznie i b臋dzie fajnie ale zapytaj kobiety , kt贸re zaci膮偶y艂y , 偶e 偶yj膮 w zupe艂nie innym 艢WIECIE , czyli maj膮 DWA SERCA w sobie i DWA 艢WIATY i nie 偶yj膮 tylko egoistycznie dla siebie , chyba 'kumasz' o co biega i tak 3maj i nie popuszczaj kobieto !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 silmarill
Autorko, jak dobrze, 偶e nie tylko ja przez to przechodz臋. Mam 28 lat i ci膮gle s艂ysz臋, a kiedy m膮偶, a kiedy 艣lub, a kiedy dzieci? Odpowied藕 mam jedn膮 - nigdy. Ale to nie pomaga.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Winon
Mam 28 lat i ci膮gle s艂ysz臋, a kiedy m膮偶, a kiedy 艣lub, a kiedy dzieci? xx dlaczego tak odpowiadasz , czy 偶aden facet nie nadaje si臋 na m臋偶a , czy z za艂o偶enia przyjmujesz , 偶e nigdy 偶on膮 nie zostan臋 i 偶adnych dzieci nie urodz臋 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 silmarill
Z za艂o偶enia uznaj臋, 偶e nigdy si臋 z nikim nie zwi膮偶臋, nie wyjd臋 za m膮偶 i nie urodz臋 dzieci. Nie mam takiej potrzeby.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Winon
silmarill dzi艣 Z za艂o偶enia uznaj臋, 偶e nigdy si臋 z nikim nie zwi膮偶臋, nie wyjd臋 za m膮偶 i nie urodz臋 dzieci. Nie mam takiej potrzeby. xxx bardzo egoistyczne podej艣cie do 偶ycia i faceci od takich kobiet uciekaj膮 na kilometr !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rosek
Winon prosz臋 Ci臋 . Jaka natura kobiet ? cz艂owiek jest istot膮 spo艂eczn膮, to fakt znany nie od dzi艣. Facet czy kobieta wszyscy d膮偶ymy do zawierania jaki艣 tam zwi膮zk贸w, ale to nie musi by膰 para- kobieta i m臋偶czyzna. Nie 偶yj臋 egoistycznie mam przyjaci贸艂, kt贸rzy mog膮 na mnie liczy膰. Mam r贸wnie偶 przyjaci贸艂 w艣r贸d p艂ci m臋skiej. Zaci膮偶enie, co to w og贸le za okre艣lenie? raczej zasz艂y w ci膮偶e. To, 偶e mo偶e nigdy nie b臋d臋 matk膮, nie oznacza, 偶e jestem egoistk膮. To, tak jakby dziecko nadawa艂o kobiecie jak膮艣 warto艣膰 i bez niego jest niczym. Poza tym wi臋kszym egoizmem jest przypadkowo wpa艣膰 z jakim艣 go艣ciem w klubie i potem t艂umaczy膰 dziecku, gdzie jest jego tatu艣? Egoizm jest wychodzi膰 za m膮偶, gdy dziecko w drodze, bo tak nale偶y, a potem k艂贸tnie, rozwody. Poczytaj sobie statystyki rozwod贸w, przewy偶szaj膮 liczb臋 zawieranych 艣lub贸w. Egoizmem jest decydowa膰 si臋 na dziecko, gdy nie ma si臋 stabilnej sytuacji finansowej i mieszkalnej. Z mi艂o艣ci matczynej dziecko nie wy偶yje. Egoistk膮 mo偶e by膰 kobieta maj膮ca nawet 5 dzieci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 silmarill
No i co w zwi膮zku z tym? Ja nie chc臋 mie膰 faceta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rosek
silmarill Yupi nie jestem sama ;-) Du偶o moich koleg贸w jest singlami, nie planuj膮 za艂o偶y膰 rodziny i mie膰 dzieci, a nie s膮 tak wytykani palcami jak ja. Czuj臋 si臋 jakbym mia艂a dat臋 wa偶no艣ci na czole 20.08.2021. Rozumiem jakbym si臋 偶ali艂a, 偶e jestem biedna, sama, opuszczona, ale 偶yj臋 swoim 偶yciem, mam prac臋, zdoby艂am wykszta艂cenie, jestem finansowo niezale偶na.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 silmarill
Rosek, mam to samo. Mnie ju偶 po 25 urodzinach uznali za stracon膮 i teraz zaczynaj膮 naprawd臋 cisn膮膰, bo babcia chce jeszcze zata艅czy膰 na weselu, bo mama umrze zanim si臋 wnuk贸w doczeka i takie tam wyciskacze 艂ez.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Oczywi艣cie 偶e kobieta posiadaj膮ca dzieci jest o wiele bardziej warto艣ciowa. Stara panna to jak dziecko we mgle sama jest jeszcze dzieckiem. Nikt ci tego w oczy nie powie, ale to jasne jak s艂o艅ce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dziecko we mgle?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
M膮dro艣ci z ambony wychodz膮 ju偶 z u偶ycia, i dobrze.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Winon
mimo wszystko , gdy kobieta 'zaci膮偶y艂a' i nie koniecznie si臋 do tego FAKTU przyznaje bez bicia to osoby, kt贸re ten FAKT zauwa偶y艂y m贸wi膮 wprost , 偶e chyba ELCIA zaci膮偶y艂a , nasz Ciotka , Siostra , Kumpela 'zaci膮偶y艂a' i zaczyna si臋 rado艣膰 t艂umu , kole偶anek, rodziny , dmuchanie i chuchanie na Matk臋 i jej dziecko a 'dziecko' jest najwa偶niejsze w tym momencie i znajd膮 si臋 kole偶anki , kt贸re p贸jd膮 na dy偶ur 24 godzin na dob臋 aby艣 tylko nie d藕wiga艂a , ci膮偶a to podstawa i podobno najpi臋kniejszy STAN u kobiety , gdy kobieta zaci膮偶ona jest coraz pi臋kni9ejsza w oczach faceta , tylko DEBIL ocieka na widok kobiety w 9 miesi膮cu ci膮偶y , a gdy dziecko si臋 urodzi to facet walczy o dziecko , 99 procent facet贸w chce aby kobieta urodzi艂a jego dziecko i walczy o dziecko nawet przed S膮dem !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rosek
Za艣ciankowe pogl膮dy. To czy kobieta jest warto艣ciowa nie decyduje posiadanie dziecka, ale to co si臋 w 偶yciu osi膮gn臋艂o, wykszta艂cenie, praca. Jutro mog臋 i艣膰 na dyskotek臋, pozna膰 napalonego typa jakich nie brakuje w takich miejscach i by膰 w ci膮偶y. Pocz膮膰 dziecko ka偶dy g艂upi umie, do tego nie trzeba do tego doktoratu. Uwa偶am si臋 za bardziej dojrza艂膮 osob臋 ni偶 16 letnia dziewczyna, kt贸ra wpad艂a i ma dziecko. Nie m贸wi膮c ju偶 o kobietach, kt贸re tkwi膮 w toksycznych, nieszcz臋艣liwych zwi膮zkach dla dobra dzieci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Winon
Rosek dzi艣 Za艣ciankowe pogl膮dy. To czy kobieta jest warto艣ciowa nie decyduje posiadanie dziecka, ale to co si臋 w 偶yciu osi膮gn臋艂o, wykszta艂cenie, praca. Jutro mog臋 i艣膰 na dyskotek臋, pozna膰 napalonego typa jakich nie brakuje w takich miejscach i by膰 w ci膮偶y. Pocz膮膰 dziecko ka偶dy g艂upi umie, do tego nie trzeba do tego doktoratu. Uwa偶am si臋 za bardziej dojrza艂膮 osob臋 ni偶 16 letnia dziewczyna, kt贸ra wpad艂a i ma dziecko. Nie m贸wi膮c ju偶 o kobietach, kt贸re tkwi膮 w toksycznych, nieszcz臋艣liwych zwi膮zkach dla dobra dzieci. xxx no dobra , to by艂a tak zwana TEZA a jakie masz pytanie do tak zwanego T艁UMU albo do MULTI-KULTI ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Turku膰
Jestem singlem bo tak mnie wychowano. To sie sta艂o r贸wnie偶 czesciowo przez przypadek. My艣la艂em 偶e b臋dzie inaczej i 偶e kogo艣 poznam, ale nie pozna艂em. Teraz wiem 偶e nawet gdybym kogo艣 pozna艂 to nie m贸g艂bym z tym kim艣 偶y膰. Po prostu w g艂owie mam zakodowane tak a nie inaczej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rosek
Winon takie zachowania gratulacje itd. to z grzeczno艣ci, co maj膮 powiedzie膰 osoby jak dowiaduj膮 si臋, 偶e kobieta jest w ci膮偶y wsp贸艂czuj臋 jak sobie poradzicie finansowo przecie偶 Marek straci艂 prac臋 albo o Bo偶e 5 dziecko nie za du偶o. Szczerze Gratulowac, to mo偶na osobie, kt贸ra awansowa艂a, bo ci臋偶ko pracowa艂a, a pocz臋cie dziecka, to nie samotna wyprawa w himalaje.

Udost臋pnij ten post

Winon dzi艣 mimo wszystko , gdy kobieta 'zaci膮偶y艂a' i nie koniecznie si臋 do tego FAKTU przyznaje bez bicia to osoby, kt贸re ten FAKT zauwa偶y艂y m贸wi膮 wprost , 偶e chyba ELCIA zaci膮偶y艂a , nasz Ciotka , Siostra , Kumpela 'zaci膮偶y艂a' i zaczyna si臋 rado艣膰 t艂umu , kole偶anek, rodziny , dmuchanie i chuchanie na Matk臋 i jej dziecko a 'dziecko' jest najwa偶niejsze w tym momencie i znajd膮 si臋 kole偶anki , kt贸re p贸jd膮 na dy偶ur 24 godzin na dob臋 aby艣 tylko nie d藕wiga艂a , ci膮偶a to podstawa i podobno najpi臋kniejszy STAN u kobiety , gdy kobieta zaci膮偶ona jest coraz pi臋kni9ejsza w oczach faceta , tylko DEBIL ocieka na widok kobiety w 9 miesi膮cu ci膮偶y , a gdy dziecko si臋 urodzi to facet walczy o dziecko , 99 procent facet贸w chce aby kobieta urodzi艂a jego dziecko i walczy o dziecko nawet przed S膮dem ! x Cz艂owiekowi z takimi pogl膮dami mo偶na urodzi膰 dziecko.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Rosek
Winon do cb bezpo艣rednio, co Ty tak z tymi dzie膰mi wyskakujesz? Mam p艂e膰 zmieni膰 w dowodzie na jak膮艣 inn膮 skoro bez dziecka warto艣ciowa kobiet膮 by膰 nie mog臋? Pomijaj膮c mnie s膮 kobiety, kt贸re chc膮, a nie mog膮 mie膰 dzieci i dop贸ki nie b臋d膮 mia艂y zarodka w macicy, to s膮 bezwartosciowe. Przeczytaj i zastan贸w si臋 zanim co艣 opublikujesz zamiast szerzy膰 takie herezje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Winon
jak wszyscy wiemy , ka偶da Matka w Polsce otrzyma na sze艣cioro dzieci kwot臋 ponad 2500 PLN netto co miesi膮c, wi臋c nie powinna marudzi膰 , 偶e jest 呕LE

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie przejmujcie si臋, 偶e niekt贸rzy tkwi膮 mentalnie w 艣redniowieczu. Mityczna szklanka wody na staro艣膰 to te偶 przeterminowane bajki. Jest wielu ludzi samotnych na staro艣膰, chocia偶 ma dzieci, rodzin臋 i bardziej boli staro艣膰 samotnego z rodzin膮, kt贸ra ma go gdzie艣, ni偶 bycie singlem przyzwyczajonym do tego przez ca艂e 偶ycie :-( Wystarczy si臋 rozejrze膰, pe艂no wok贸艂 ludzi samotnych, u mnie w pracy singli jest wi臋cej, takich ok.30 i starszych, ni偶 posiadaj膮cych rodziny. Jako艣 im nie zale偶y, 偶eby to zmieni膰, nikt nie narzeka :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam 20 i nie chc臋 z nikim by膰, zosta艂am bardzo skrzywdzona, boj臋 si臋 m臋偶czyzn. Czy to oznacza 偶e jestem bezwarto艣ciowa?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mam 30 lat ,jestem star膮 pann膮 z wyboru i mi z tym dobrze ,nie wstydz臋 si臋 tego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No i git, nie ma co ulega膰 presji spo艂ecze艅stwa, to nasze 偶ycie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Istota kobieco艣ci jest macierzy艅stwo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A m臋偶czyzn ,,tacie偶y艅stwo"?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie. Istota m臋sko艣ci jest ci膮g艂a ch臋膰 i gotowo艣膰 do kopulowania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Warto艣ci膮 kobiety jest jej praca i to co osi膮gn臋艂a w 偶yciu ? Status materialny ? G****o prawda mo偶e mie膰 to wszystko i by膰 偶yciowym nieudacznikiem jako cz艂owiek. I w zasadzie jeszcze nikim, raczej by膰 dzieckiem. Kobieta maj膮ca dzieci nawet z wpadki b臋dzie zawsze bardziej warto艣ciowa bo stoi przed ni膮 trud wychowania dziecka ze wszystkimi tego konsekwencjami, kt贸re spadn膮 na ni膮 tak czy inaczej. 呕adne obowi膮zki w pracy nawet nie maj膮 偶adnego por贸wnania do wysi艂ku jaki trzeba w艂o偶y膰 w wychowanie dziecka lub prze偶ywania k艂opot贸w z tym zwi膮zanych. 艢mieszne s膮 problemy bezdzietnych, kt贸re martwi膮 si臋 tylko o utrzymanie samych siebie. Zawsze pomog臋 pierwszej kobiecie z dzieckiem ni偶 jakiej艣 singielce, kt贸rej jedynym problemem jest zaspokajanie tylko w艂asnych potrzeb. To nie dyskryminacja tylko naturalna kolej rzeczy. Jeste艣cie ni偶ej w hierarchii jako single dopiero wszystko przed wami. Tak ju偶 jest i zawsze tak b臋dzie. Mo偶esz przyjecha膰 najnowszym mercem jako w艂a艣cicielka 艣wietnego biznesu a obok stanie skromnie ubrana kobieta z dzieckiem na r臋ku i le偶ysz i kwiczysz bo nie si臋gasz jej do piet. Troch臋 pokory matka to zawsze warto艣膰 najwy偶sza. I to ty singielko sama zawsze powinna艣 ust臋powa膰 jej miejsca.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do 10:38 nie, nie jeste艣. Bezwarto艣ciowy jest ten, kto krzywdzi siebie , zmusza si臋 do czego艣 pod presj膮 rodziny, otoczenia. Bez sensu

Udost臋pnij ten post