Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania95

Ciąża?

Polecane posty

Gość Ania95

Cześć dziewczyny! Staramy się o dzidziusia, a dzisiaj mija 6 dzień opóźnienia okresu (co NIGDY nie zdarzyło się na więcej niż 2 dni). 3 i 4 dnia zrobiłam testy, jednak w obu wynikiem była wyraźna krecha kontrolna i bardzo blada, cienka testowa. Nie wiem czy to wynik za dużej ilości moczu (tak przeczytałam na 1 forum), czy niskiego stężenia hormonu ciązowego. Piersi bolą mnie jak na okres i mam trochę białej ,,suchej' wydzieliny. Czy któraś z Was miała podobnie? Nie wiem czy to jakieś zaburzenia, czy poczekać kilka dni i zrobić kolejny test. Proszę o Wasze rady :*

Gość gość
Nawet slabo widoczna druga kreska oznacza ciąże. Test wykrywa hormon, który jest w organizmie tylko podczas ciąży. We wczesnej ciazy objawy są jak na okres wiec bolesne piersi, bolacy ciezki dol brzucha i duzo bialego sluzu.

Gość Ania95
Tego śluzu nie ma dużo i brzuch też nie boli. Chyba po prostu za bardzo się nakręcam :(

Gość gość
Spoko ja śluzu nie miałam w ogole i ciągle miałam wrażenie ze właśnie dostałam okres A tu lipa. Brzuch zabolal i zaraz przechodzilo i tak kilka razy.

Gość gość
Zapomnialam dodac ,ze wrazenie jak na okres utrzymuje się dosc dlugo. Autorko z twojego opisu wynika , ze jestes we wczesnej ciazy okolo 5-6 tydzien.

Gość Ania95
Bardzo bym chciała, ale martwi mnie ta blada kreska i że coś może byc nie tak, na teście pisało że wykrywa ciążę już kilka dni po zapłodnieniu, a mija już tydzień od miesiączki. Cykle mam 30-dniowe, a owulacja była 5 lipca. Bardzo dziękuje za odpowiedź :)

Gość gość
Kreska jest slaba bo ilosc hormonu jest na razie niska. Ja tez tak mialam w drugiej ciazy. Ciaze liczy się zawsze od ostatniego okresu, nie od nia owulacji. Poszukaj sobie jakis kalkulator ciazy w necie .

Gość Ania95
Dziękuję, nie wiedziałam tego. Według kalendarza to 6 tydzień :D Mam nadzieję, że okres jednak nie przyjdzie ;/

Gość gość
Umow się do lekarza okolo 7-9 tyg na potwierdzenie ciazy. Powinno bic juz serduszko.

Gość Ania95
Umówiłam się na kolejny tydzień, żeby mieć już pewność, bo cały czas tylko o tym myślę i chyba zwariuję :P Czytałam jeszcze teraz, że w 6 tygodniu test powinien już wyjść, ale zobaczymy co się okaże.