Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olczak08

Wyjazd do Anglii w wieku 17 lat

Polecane posty

Mam sprawę Ide teraz po wakacjach do 2 klasy technikum (mam 17lat) moja mama chce wyjechać do Anglii no na 100% ,chce wiedziec jak tam bedzie ze szkoła ( potrafię angielski no w stopniu podstawowym zrozumie Anglika na pewno nie tak dobrze ale bede wiedziec troche o co mu chodzi, gorzej jest z mówieniem ) chodzi mi tu o to do jakiej szkoły mam sie wybrać i czy mi sie tam opłaca uczyć w tym wieku czy lepiej zostać w Polsce i dokończyć naukę ?

Gość gość
Lepiej zostań w Polsce i dokończ naukę. Teraz w Anglii przecież jest cienko i gdybyś chciała po szkole wracać np. na studia Polski to hoho! W anglii jest masakrycznie niski poziom w porównaniu do nas, serio. Znam dziewczynę, która w gimnazjum też przeprowadziła się fo Anglii i jej rówieśnicy dopiero uczyli się tabliczki mnożenia. Inna historia, koleżanka mamy po studiach (studiowała język angielski i skończyła pedagogikę) wyjechała do anglii do pracy i znalazła ją właśnie w szkole... jako nauczycielka chemii z tą wiedzą jaka została jej ze średniej. Dlatego edukacji w Anglii mów stanowcze NIE! (No chyba, że sama jesteś strasznie kiepska)