Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego miewamy kompleksy na tle dobrze umalowanych kobiet? przecież to ułuda

Polecane posty

Gość gość

to często jest smutna prawda, że bez tej tapety są kompletnie szarobure i przeciętne. Nawet te ładne kobiety a la Żmuda-Trzebiatowska czy Doda, bez makijażu najczęściej są co najwyżej na 3 gwiazdki. Nijakie oczy, wygląd taki jakby zaspany... dlaczego wiec dzieki "magii" dzisiejszych mediów wiele z nas, gdy nie umaluje się do pracy czy na ulicę i stanie koło umalowanej, odczuwa kompleksy? Często też sie spotykam z tym że umalowana laska patrzy na mnie z wyższością/pogardą kiedy nie mam make-upu. Szczerze mówiąc ja jestem z tych co jak się nie umalują choć lekko, to nie powalają, ot takie zwykłe dziewczyny

Gość gość
Pierwsze slysze o kompleksach na tym tle

Gość gość
A juz w ogóle, ze pomalowane laski patrza z góry na niepomalowane. Wydaje ci sie bo masz kompleks. Ja raczej patrzę z podziwem na niepomalowane, bo sa takie, co wygladaja pięknie bez makijażu i go praktycznie nie potrzebuja. Ja bez wygladam na chora (b. jasne i b. krótkie rzesy i brwi).

Gość gość
Uspokój się lobuzie jeden, przytulam.

Gość gość
no jaki kompleks? skoro ja się na codzien maluję :P A ja mam ciemną oprawę oczu i uwuerz mi jak oczu nie pomaluję i rzęs to nic ta ciemna oprawa nie daje i nadal wyglądam jak to ty mówisz na chorą. Nie zawsze ciemna oprawa oczu coś daje.

Gość gość
Ja tam się cieszę , że jestem kobietą i mam ta możliwośc, poprawic makijażem to i owo :-) faceci niewiele moga sobie pomoc :-P

Gość gość
Kompleksy ? jakie kompleksy ? :D Nie maluje sie wogóle, nie czuje takiej potrzeby i nie nie czuje zadnych kompleksów :D Jak komus sie chce upiekszac to spoko, ale wedug mnie to on ma kompleksy :P

Gość gość
Wystarczy kilka drobnych przyrządów i poradniki na YouTube. Ja muszę się malować, bo mam podkrazone oczy i okropne since, jestem Vlada hak trup, mam krótkie i blade rzęsy jak i brwi, mam niewyraźny kontur górnej wargi. I tak autorko, mas racje. Ja poświęcenia 10 minut na make up i faceci się słinia, a jestem przeciętna kobieta. Kup w rossmanie 3w1 z loveli brazer, rozswietlacz i róż. Do tego dwa pendzelki gruby i cienki plus gąbka do cieni. Wpisujesz na YouTube kamuflaż twarzy i zobaczysz różnice. Kosztuje to 20 zł+ pędzelki drugie tyle. Do tego polecam Ci podklad rimmel stay matte za 20 zł, kreskę do brwi za 6 zł, konturowke do ust za 6 zł i tusz do rzęs za 9 zł, taki żółty nie pamiętam jakiej firmy. Male wydatki, a przez 3 miesiące Chodzisz piękniejsza. Faceci to wzrokowcy i naiwniacy. Postawić piękna bez makijażu obok przeciętnej z makijażem i ta pierwsza jest w tyle.

Gość gość
ja dobrze wygladam bez makijazu, normalnie wychodzę bez tapety do ludzi a mam 32 lata. zadnych podkladow, pudrow, korektorow pod oczy, kompletnie NIC. I serio nie czuje sie brzydka, wygladam calkiem spoko. Natomiast taka żmuda jest wg mnie brzydka bo ma kwadratową szeroką szczeke; jak ja mocno umalują to wtedy tak tej szczeny nie widać. A doda to w ogole koszmarny trans, bez tapety potwor, tak samo jak siwiec. Jeszcze tutaj mamy geby ostrzykane botoksem i wypelniaczami, wiec bez grubej tapety ani rusz. Wyobrażacie sobie te geby ostrzykane botoksem bez tapety w swietle dziennym? bo wtedy widac wszystkie niedoskonalosci.

Gość gość
No i co z tego ze jest w tyle? Kompleksy leczy sie w glowie a nie kladac szpachle. Pot wyladujesz na nastrzykiwaniu botoksem czy innym gownem. X Tez sie nie maluje, to ze moge sobie wypadac gorzej to mam w d***e - uznanie mojego wyglądu przez byle kogo na ulicy nie jest moim priorytetem.

Gość gość
dla ciebie doda jest piękna jak sie umaluje i masz kompleks na jej tle? yyyy..... aha... :o

Gość gość
no jesli dla was doda nie jest ładna to juz sie domyslam jak wy wyglądacie...stosujecie metodę wyparcia prawdy.

Gość gość
Dla mnie doda nie jest ładna, wygląda jak trans. Mnóstwo ładniejszych kobiet chodzi na ulicach. Doda jest po prostu dobrze zrobiona. A ja nigdy nie czuję się gorsza, bo sama należę do tych dobrze umalowanych kobiet. Wychodzę czasem bez make-upu, ale sporadycznie, ale nie mam z tym problemu.

Gość gość
Tez te Dode chcialam wysmiac :D Wejdz na pierwszy lepszy portal plotkarski i zobacz co pisza o wygladzie dody. Podpowiadam: trans, tranwestyta, wyglada jak tania prostytuta. I nie, magicznie wszyscy ludzie nie stana sie paszczurami bo Ty tak chcesz. Po prostu masz zrypany gust. X Ladne to sa Glinka, Wiedlocha, Gorczyca, Gardias, Sykut-Jezyna.

Gość gość
Znam taka mamuśkę która sie nie maluje bo to takie passe i która jest tak "piękna" naturalnie ze uznała iz nie musi. Szkoda tylko ze jak ja pomalowałam na wesele to jej maz mało sie na nia nie rzucił z wrażenia jak zobaczył zone podrasowana. Był dumny jak paw a normalnie jak ida to on z synem a ona dalekoooo w tyle. Nie pamietam go z nia za rękę. Powiedział jej ze mogłaby sobie kupic takie kosmetyki i zebym ja nauczyła używać to sie ofuczyła ze chce na niej wymusić cos. A sam o sobie dba-ładne ubrania, siłownia i rower. Ona niestety w kolejnej ciazy...

Gość gość
Niestety jest w ciazy? dla Ciebie niestety? Czy dla kogo? Jej maz widzial co bral. Widac mu sie podobalo, mial wolna wolę. Najwyrazniej dzieci jest w stanie jej zrobic i rozwodu nie maja. Takie p***y najwyrazniej miala autorka na mysli. Przy okazji glupie nalozenie makeupu to NIE JEST zadbaniem dorownujacym silowni.

Gość gość
Jezu, co za głupi temat... Moim zdaniem sa po prostu osoby co maja kompleksy, i takie co nie maja.... Ta pierwsza grupa prawie zawsze się maluje, ta druga - rzadziej... a temat musiał załozyc ktoś b zakompleksiony, który nawet jak się umaluje, nadal czuje kompleksy , bo ma wrazenie ze inne kobiety sa z kolei dobrze umalowane, podczas gdy ona źle... Ew. może jej chodzi, ze brzydkie odbicie w lustrze jest spowodowane gorszym umalowaniem lol