Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przestałem już szukać pracy, nie chce mi się, poszedłem po zasiłek do MOPS.

Polecane posty

Gość gość

po prostu pracodawcy to są kur/wy wysyłasz CV, a oni nie oddzwaniają, nie mowie juz o pracy zgodnej z wyksztalceniem/doswiadczeniem ale nawet głupia robota na umowe zlecenie typu pakowacz w magazynie czy sadzenie roslinnosci w miescie :O to kogo oni k***a mac szukają? wysylasz CV, a ogloszenie dalej wisi, to jakies zbieractwo danych osobowych :O sram juz na to, wypelnilem dzis w mopsie wniosek o zasiłek stały i pomoc materialną/ zywniosciową, tzw deputanty lub obiady w stołówce ktore nasz mops funduje w schronisku mlodziezowym, ma do mnie przyjsc ktos z mopsu na wizyte, ocenic sytuacje materialną i dopiero mi przyznadzą kasiorke i żarcie :) Nie mam zamiaru chyba pracowac, to bez sensu, ja chce pracowac a pracodawcy mnie nie chcę wiec sram na prace :)

Gość gość
Nikt ci nie da zasiłku jeśli nie przepracowałeś (czy to staż czy praca wszystko jedno) 1,5 roku co najmniej!!!

Gość gość
Zasiłek okresowy( wynika z bezrobocia) i celowy dostaniesz.Obiadki tez.

Gość gość
Nieprawda ja byłem w UP skończyłem z 3 kierunki studiów i nie mam prawa do zasiłku!

Polska mało produkuje niestety, a towary z zachodu mamy! Korporacje wsysają wszystko! Bezrobocie w Polsce wysokie i wydajność niska! Komuna Polscę zacofała nieodwracalnie już niestety! Towary kolorowe i tanie, a pieniędzy mało! Nowoczesności nam brak i biznesy przestarzałe oraz technologie!

Gość gość
Zasiłek z Urzędu Pracy a zasiłek z MOPS/GOPS to zupełnie co innego. Zasiłek z opieki społecznej przysługuje KAZDEMU kto spełnia okreslone kryteria dochodowe. Jestes biedna, nie masz pracy, dorabiasz w pracach dorywczych? Nalezy ci się zasiłek lub inna pomoc np srodki czystosci, bony na żywnosc, obiady, pomoc zywnosciowa z UE, doplata do sprzętu rehabilitacyjnego remontu itp jesli masz grupe inwalidzką. Wielkość pomocy zalezy od wielu rzeczy, od dochodów, od tego czy jestes niepełnosprawna, ile jest osob w gospodarstwie, gdzie mieszkasz czy mieszkanie w bloku, jakaś lepianka, wynajmowane itp

Gość gość
i dobrze robisz