Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czego to mogą być objawy?

Polecane posty

Gość gość

Zacznę od tego, że mam 17 lat i regularne miesiączki. Przez ostatnie 1.5 tygodnia byłam na wyjeździe i przestałam jesc to co zwykle oraz poprzez spożywanie dużych ilości alkoholu przedstawił mi się zegar biologiczny. Piszę to ponieważ zastanawiam się czy to mogło wpłynąć na to, że okres spóźnia mi się 6 dni co jest dla mnie wręcz dziwne że względu, że mam objawy typowe jak przed okresem (ból podbrzusza, pleców). 2 tygodnie temu wspolzylam z chłopakiem i zsunela się nam w trakcie prezerwatywa jednak to było znacznie przed wtryskiem a do tego miałam nieplodne dni. Zawsze jest podobno mała szansa poprzez wydzielanie preejakulatu, ale i tak nie spodziewałam bym się żeby to było to. Niestety mam uczucie wzdęcia w brzuchu i bóle maciczne oraz jestem zmęczona i senna, a dzisiaj rano było mi niedobrze. Mam wrażenie że też sobie to wmawiam w jakiś sposób bo już nie wiem co o tym myśleć. Zastanawiałam się też czy brak okresu może być objawem jakiejś choroby ponieważ od jakiś 2 miesięcy przy współżyciu czasem pojawia się krew - myślałam tu o nadzerce. Nie umiem tego wszystkiego złożyć w całość, co uważacie? PS. Dodam że do ginekologa nie pójdę bo musiałabym (że względu na niepelnoletnosc) isc z moim prawnym opiekunem, a z nimi się nie dogaduje i nie wyobrażam sobie czegokolwiek powiedziec.

Gość gość
hmmm...z tego co piszesz, myślę, że warto być gotowym na obie ewentualności.A robiłaś test ciążowy? Na tym etapie wynik powinien być już wiarygodny. Zastanawiam się czy masz w bliskim otoczeniu kogoś z kim mogłabyś porozmawiać o swoich obawach?I kogoś, kto wesprze Cię, jeśli wynik wyjdzie pozytywny?

Gość gość
Zastanawiasz się czy jesteś w ciąży? Telefon Zaufania (58) 6 915*915 i netporadnia.pl Godziny kontaktu: od 17.00 do 24.00 Zapewniamy bezpieczną przestrzeń rozmowy. Jesteśmy po to by towarzyszyć i wspierać w poszukiwaniu rozwiązań. Osoby, które się z nami skontaktują, uzyskają wiedzę z zakresu: medycyny, farmakologii, procedur wsparcia instytucjonalnego, psychologii prawa, A także wsparcie emocjonalne. Wyznajemy zasadę, że „droga do mądrej decyzji prowadzi przez wiele pytań”. Porady w Netporadni są bezpłatne. Koszt rozmowy w Telefonie Zaufania w zależności od operatora, wg stawek na telefon stacjonarny. Gwarantujemy pełną dyskrecję

Gość gość
Test ciążowy planuje zrobić ale daje sobie jeszcze parę dni. Osoba która może mnie wesprzeć jest mój chłopak, ale wiem też, że on jest tym przerażony.