Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak pomóc dziecku które boli brzuszek

Polecane posty

Gość gość

witam, moja 16 miesięczna córeczka od urodzenia miała wzdęcia Pani doktor kazała podawać espumisan i tak do 8 miesiąca jej podawałam. Potem przestałam, bo ile można. Na noc dawałam jej kaszę bezmleczną Humana i nocki przesypiała, ale kaszkę wycofali> dałam bułeczkę z szynką z kurczaka w nocy masakra wierciła się po tym niesamowicie. Nie wiem czym ją karmić bo po wszystkim jest masakra nie przespane noce pobudki płacze kopie nóżkami strasznie. Mam pytanie do mam które mają bezmleczne dzieci czym je karmicie? Córeczka w dzień je bułeczkę i nic jej nie jest dopiero w nocy są wzdećia. Nie wiem co robić

Gość gość
Po pierwsze pójść z dzieckiem do gastrologa dziecięcego. Jeżeli mała po takiej kolacji cierpi to normalne nie jest. A zanim pomoże wam lekarz rób jej coś lekkiego może jakiś kleik czy płatki ryżowe, ryż z marchewką? Moja córka miała skaze białkowa ale zawsze przesypiala noce.

Gość gość
I do picia koperek moze

Gość gość
Zrób jej badanie na krew utajona w kale może ma alergię na coś albo nietolerancje. I koniecznie do gastroenterologa. Robiłaś jej jakieś badania??

Gość gość
Może zbadaj czy dziecko nie ma alergii na coś. Skonsultuj te objawy z alergologiem.

Gość gość
Aha i moja córka ma alergię na mleko krowie. Ma 12 miesięcy i od urodzenia pijemy nutramigen. Mleko zageszczam bezmlecznymi kaszkami Holle, dodaje czasami jakiś owoc. I wszystko gotuhe sama bo wiadomo że w 80% produktów jest krowie mleko nawet czasami nie oznaczają tego na opakowaniu. Nie miała żadnych innych objawów oprócz tego że była marudna i cały czas była obecna krew utajowa i śluz w kale. Zero objawów skórnych

Gość gość
U nas kupki są ok mała tak bardzo chce jeść wszystko rosołu z makaronem ale zawsze po tym ma wzdecia wiec nie daje. Lekarz rodzinny nie skierował nas na radnego badania nic kompletnie totalna ignorancja.2

Gość gość
To zrób jej na własną rękę ten kał. To 10 zł kobieto kosztuje. Albo zmień lepiej lekarza zanim dziecku jelita zniszczysz i będzie chorować w przyszłości

Gość gość
Polecam alergologów z medicus dcl. Dowiesz się, czy to np alergia pokarmowa i będzie po problemie. :)

Gość gość
Moja 4letnia córeczka co jakiś czas mówi, że musi się położyć, bo boli ją brzuszek. Jemy w domu zdrowe rzeczy i lekkostrawne. Co to może być?