Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

małe zestawienie ile osób stąd rodziło w terminie OM, przed czy po. Piszcie

Polecane posty

Gość gość

Bierzmy pod uwagę termin z OM. Ja nadal nie wiem bo termin mam na 20.08. Podam koleżanek terminy: A. urodziła 2 tyg.przed terminem, J. tydzień po,a Z. 10 dni po. czy to prawda ze teraz wiecej dzieci rodzi sie po terminie?

Gość gość
termin z OM 12.02, urodziłam 01.02

Gość gość
1 ciąża : 2 tyg po terminie 2 ciąża : tego samego dnia co wyznaczony termin. 3 ciąża : 3 tyg przed terminem Wszystkie cc

Gość gość
termin z OM 28.10 rodziłam 29.10

Gość gość
termin na 05.06 urodziłam 13.06 :)

Gość gość
1 ciaza 5 dni przed terminem 2 ciaza 8 dni po terminie

Gość gość
1ciąża dokladnie w dniu terminu:) 2ciąża 2tyg.przed terminem

Gość gość
40+3, 40+4. Oba porody samoistnie, bez wywoływania. Cykle 29 dni. W zasadzie bardzo w terminie :)

Gość gość
Pierwsza ciąża wywoływana 8 dni po terminie. Udało się wywołać 10 dni po terminie. Było okropnie.

Gość gość
Wywoływany 9 dni po terminie

Gość gość
I ciąża 3 dni przed terminem z OM. II ciąża 12 dni przed terminem z OM.

Gość gość
Tydzień przed terminem z om

Gość gość
Dzień terminu z OM.

Gość gość
Zaczelam w wyznaczonym dniu skonczylam dzien pozniej

Gość gość
Wyqolany8 dni po

Gość gość
1ciaza-10 dni przed 2ciaza-idealnie w dzien terminu 3ciaza-14tygodni przed terminem

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi :) Fascynuje mnie to słuchajcie, że nie ma żadnej reguły, że nie znasz dnia ni godziny już po tym 37 t.c. kiedy urodzisz (oczywiście nie liczę wcześniaków). Ciekawe od czego to zależy, że jedne dzieciątko "pcha się" na świat przed terminem, drugie po :)

Gość mada890607
1 ciąża- 2 tyg po terminie 2 ciąża - 2 dni przed terminem obie ciąże poród siłami natury i w obu synowie. teraz 3 ciąża i termin na 27 listopada z ostatniej miesiączki a na 26 listopada z ruchów, płeć nadal nie znana :) zobaczymy jak wyjdzie tym razem z porodem...

Gość gość
37+2

Gość gość
1. dziecko 10 dni po terminie. 2. Dziecko 7 dni po terminie.

Gość gość
1 dziecko 4 dni po terminie :-) 2 dziecko dokładnie w dzień terminu :-)

Gość gość
1 dzien przed terminem

Gość gość
1 dziecko 5 dni przed terminem.

Gość gość
Podobno sporo zależy od tego jak długie kobieta ma cykle, np. ta co ma 28 dni lub mniej ma większe szanse urodzić przed lub w terminie niż ta co ma 30 i więcej dniowe. Ważne też jest to, kiedy tak naprawdę masz owulację. Niektóre kobiety mają szybciej niż w połowie cyklu, inne później. Ogólnie ustalanie na podstawie OM to 5% trafności.

Gość gość
Moja koleżanka zaczęła nagle rodzić w 7 miesiącu ciąży. Po prostu odeszły jej wody, nie miała żadnych stresów nic. Nie było szans żeby uratować dziecko, które zmarło w niej :( Siostra znajomej miała 5 in vitro (wcześniejsze 4 poronione na wczesnym etapie), była w 5 miesiącu ciąży, która przebiegała książkowo. Nagle w domu odeszły jej wody. W szpitalu wywoływali poród dziecka, które dusiło się w niej. Dla mnie cała ciąża to jeden wielki stres. Tak było przy pierwszym dziecku (2 tygodnie po terminie wywoływany poród, zero rozwarcia, zero oznak porodu, termin się zgadzał), jak i teraz w kolejnej ciąży.

Gość gość
A nasza znajoma słuchajcie miała zaplanowany termin cc (drugie dziecko), nie chciała rodzić naturalnie po okropnym pierwszym porodzie. Dodatkowo miała termin na grudzień i chciała być w domu z dzieckiem przed świętami, więc dała 2000zł za umówioną cc. I nagle dwa dni przed cc w domu źle się poczuła, na tyle źle że pojechali z mężem do szpitala. I tam okazało się, że dziecko nie żyje.. Wyobrażacie to sobie????? Po wywołaniu porodu (nie można zrobić cc w takim wypadku) okazało się, że dziecko nawet sine nie było, a podejrzewali że może się pępowiną owinęło. Nie znaleźli przyczyny zgonu. Jak mi mama to opowiedziała, to byłam przerażona i też w ciąży nie jestem spokojna na żadnym etapie.

Gość gość
16:09, 16:13 wypierdzielaj trollu, gadasz nie na temat i straszysz ludzi. Masz jakąś manię? Boisz się byle pierda i znasz tyyyyle złych przypadków... coś mi tu się nie zgadza. Idź siać zamęt gdzie indziej, tu jest temat KIEDY urodziło się wasze dziecko czy przed terminem, czy w, czy po. Kumasz ty to??

Gość gość
1 dzien po:) Jak tak mozna straszyc ciezarne, to sa odosobnione przypadki, szanse na taka historie takie jak to ze jutro przejedzie nas samochod. Nie ma co wejsc na luzny temat i przeczytac takie rzeczy:/