Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 19Maggie91

Bydgoszcz czy Zielona Gora?

Polecane posty

Gość 19Maggie91

Hej, czesc i czolem :) Otoz w mojej firmie dostalam propozycje zmiany lokalizacji pracy z mojej miesciny na wieksze miasto(w pakiecie mam mieszkanie sluzbowe). Mam wybrac pomiedzy Bydgoszcza, a Zielona Gora. Ta oferta oraz praca to spelnienie moich najskrytszych marzen, lata ciezkiej pracy w koncu zaowocowalo. Problem jest taki, ze moj maz pracujac cale zycie w przemysle ciezkim calkiem dobrze zarabia ale zgodzil sie ze mna zmienic miasto. Dlatego chcialam sie dowiedziec, ktore miasto jest ciekawsza opcja dla nas, ktore bardziej polecacie. I przede wszystkim jak wyglada zycie w tych miastach chodzi mi o bezpieczentwo, ceny(zywnosci, paliwa, nieruchomosci itp.), poziom bezrobocia, zycie kulturalne, jak z imprezami(koncerty, wydarzenia sportowe, dyskoteki, kluby, bary), wyglad miasta(czy nie jest obskorne) czy moj maz dostalby prace w swoim fachu(pracowal kiedys jako suwnicowy, a teraz jako operator maszyn CNC)? Nigdy nie bylam w zadnym z nich i interesowalaby mnie bardzo opinia rodowitych mieszkancow jak i tych z migracji oraz turystow :) Dodam tylko, ze jestesmy dosc mlodzi (oboje mamy po 25lat), bez dzieci i dopiero rozpoczynamy nasza wielka przygode zwana zyciem. Za kazda odpowiedz serdecznie dziekuje :)

Gość gość
Wedlug mnie, okiem turysty Zielona Gora jest lepszym miejscem do zamieszkania. Przede wszystkim jest bardziej zadbana, nikt nas tam nie zaczepial w przeciwienstwie do wspolstolicy Kujawsko-Pomorskiego. Jak z praca to nie mam pojecia ale mysle, ze twojemu mezowi ciezko bedzie znalezc prace w swoim zawodzie. Te miasta nie wygladaja na przemyslowe