Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o pomoc !!

Polecane posty

Gość gość

Witam!Mam pytanie od niedawna w moim sklepie zatrudniłam koleżankę.. Nigdy nie liczyłam jej kasy ani na początku dnia ani na koniec dnia.. Teraz będę robiła remanent i teraz jeżeli sobie brała jakieś pieniądze z kasy wyjdzie a towar normalnie nabijała na kasę czy wyjdzie mi to przy remanencie czy tylko wyjdą braki towaru jeżeli sa ?

Gość gość
Braki towaru by wyszły, gdyby go kradła. Jeżeli normalnie go sprzedawała, a podbierała pieniądze, to wyjdzie że w kasie jest mniej pieniędzy niż wynika z naliczonych paragonów.

Gość gość
Tylko ze te pieniądze na bieżąco idą.. Pare produktow jest na paragon reszta na faktury a pieniądza nie sa liczone codziennie

Gość gość
to niedobrze, kasę trzeba zliczać na bieżąco

Gość gość
Więc podlicz paragony i faktury. Zsumuj za ile sprzedała towar, a potem podlicz gotówkę Jeżeli sklep powinien zarobić np. 1000 zł, a zarobił 990, to dramatu nie ma. Ale jeżeli różnica wynosi np. 10%, i jest tylko 900, to powinnaś ją wypytać.

Gość gość
Czyli co może mi w sumie nic konkretnego nie wyjsć

Gość gość
Najpierw zrób ten renament, a potem będziemy myśleć. Może wszystko jest w porządku, a ty niepotrzebnie zawracasz doopę na forum.

Gość gość
Ale to bym musiała codziennie zrobić z remanentu chyba nie wyjdzie mi bo pieniądze poszły na inne opłaty

Gość gość
jaka biznes woomen pożal się Boże... masakra. ciemna pala ale w szpileczkach pewnie chodzisz i z manicure a w pale pusto. mam nadzieje ze ci nakradla biznnesmenko