Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takaahistoriaaaa1

Facet marionetka w rękach rodziców

Polecane posty

Gość takaahistoriaaaa1

Witajcie, jestem z facetem ponad dwa lata. Przez ten czas nigdzie razem nie wyjechaliśmy ( no chyba że raz Z JEGO RODZICAMI na jeden dzień), on jest tak znudzony życiem i cały czas najlepiej by leżał albo skakał wokół rodziców. Jest lato - o wyjeździe na głupie jezioro czy basen nie ma mowy - boi sie wody (że się utopi wstyd mu bo nie umie pływać itd). Jestem bezsilna. Obiecywał mi wyjazd w koncu w swój urlop i co? zaraz urlop sie konczy a on co robił całe dwa tygodnie? Latał i robił całymi dniami na każde piernięcie rodziców na podwórku (rozumiem pomagac ale nie kurde 12/24) a gdy przychodził wieczór miał dla mnie wyliczony czas z czego jego mamusia dzwoniła z 7 razy pod byle pretekstem a to " a gdzie to?" , "jestes głodny?" itp. Mieliśmy w planach wyjazd chociaż na spacer nad jezioro. co z tego wyszło? Mój luby musiał iść pomodlić się do kościoła w intencji światowych dni młodzieży... Co jakies święto- leci do kościoła bo rodzice mu każą, raz na miesiąc lataja po domu i litanie ,modlitwy w kazdym pokoju zmawiają z wodą święconą, ręce mi opadają! Co jest u mnie i np. ojciec zadzwoni to zrywa sie jak poparzony i leci np.po piwko czy uciąć gałązkę bo brzydko mu rośnie... a gdy sie spytałam dlaczego w wieku 23 lat nadal mieszka z nimi i czy nie mógł by czegoś wynająć powiedział ,że poczeka na spadek gdy umrze babka ( kit że babka na fleku..) . Mam piz*ę nie faceta , już kompletnie nie wiem jak z nim rozmawiać. :(

Gość gość
ile ty masz lat ? wg

Gość takaaahistoriaaa1
ja mam 19 lat

Gość gość
dziewczyno weź się opamiętaj koleś ma dopiero 23 lata i już oczekujesz że będzie mieszkał sam? a z czego się utrzyma jak zarobki w polsce marne, a ty wielka księżniczka, to zakasaj rękawki i weź się też za robotę aby było lżej wam dziękuję tyle w temacie

Gość gość
Mam piz*ę nie faceta x Widać że jesteś z rynsztoka, nikt wychowany w normalnym środowisku nie obrażałby tak swojego partnera czy partnerkę.

Gość gość
Głupiaś jak but," dlaczego w wieku 23 lat nadal mieszka z nimi" . Ty głupsza jestes jeszcze niż ci jego starzy. To se dziewuszysko znalazł. Fakt rodzice byc moze sa toksyczni. A ty tez porazka.

Gość gość
Masz pretensje do jego rodzicow ze ze wybralas sobie takiego faceta??? Przeciez to teoj wybor!

Gość gość
Wydrukuj to co Ci teraz napiszę i mu to przeczytaj! Jjjebać rodziców. Ja całe życie się bałam. Też byłam psychicznie straszona przez nich że mnie wyrzucą i wydziedziczą jak sobie znajdę robola itp. Teraz mam dobrą pracę, dużo oszczędności. Siedzę sama z nimi bo starzy i chorzy. Najgorsze że jestem litościwa i daję się teraz wkręcać w ich szantaż emocjonalny. Fajna reklama rodzicielstwa :) Teraz mogę uciec ale już nic mi się nie chce :(

Gość taaakaahistoriaaa1
Chodzi o to ,że Ci rodzice a zwłaszcza ojciec cały czas znęcają się nad nim psychicznie - że jest słaby, że bez niego sobie nie poradzi, że nic nie osiągie,że i tak jest nikim. Prześmiewają go. A on lata i próbuję w ten sposób zasłużyć sobie na ich hmm....miłość? wdzięczność? nie wiem jak to nazwać... strasznie trudna sytuacja. Widzę,że go męczy ta sytuacja , wielokrotnie z nim o tym rozmawiałam ,ale nie potrafi zrobić kroku do przodu. Ja zarabiam od roku na siebie , on też ma stałą pracę znacznie dłużej. Prosze aby niepotrzebne uwagi zostawić dla siebie. Nie powinnam tak nazywac mojego faceta - fakt ale już sobie z tym nie radze , po takim czasie jest to bardzo uciążliwe

Gość taaakaahistoriaa1
To jest tak jakby w ciele młodego, fajnego faceta żył albo emeryt albo wieczny sługa, który nie ma czasu na własne życie

Gość gość
Jak jest taki słaby psychicznie to go zostaw nie baw się w psychologa.

Gość gość
Powiedz mu żeby jadł suchy chleb i odkładał pieniądze. Niech ucieka z tego chorego domu.

Gość gość
Patologiczna niby porządna rodzina a rodzice psychole niech ucieka.

Gość gość
Twój facet się nie zmieni. Zamiast tracic nerwy i czas na próbę jego zmiany, poszukaj sobie innego faceta. Jesteś młoda, ułożysz sobie życie z kimś, kto będzie Ci odpowiadał. Dla Twojego faceta najlepsza będzie taka cicha, szara myszka, która zamieszka z nim i jego rodzicami, domatorka,której jedyną pasją będzie gotowanie obiadków i wychowywanie dzieci.

Gość gość
Twój facet jest uległy i ty musisz być w tym związku dominująca. Zrób mu kręcenie wora żeby się opamiętał. Jak Cię nie będzie słuchał to go zostaw.

Gość gość
Prowo. Tak "przy okazji" ŚDM.