Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Contivia

Bezczelny 15 latek!

Polecane posty

Drugi raz wyszłam za mąż i kilka miesięcy temu wprowadziłam się z moim 13 letnim synem Filipem do męża i jego 15 letniego syna Dominika. Przed przeprowadzką znaliśmy Dominika i dobrze się nawet dogadywaliśmy, ale od pierwszego dnia w domu męża zauważyłam zmianę w jego zachowaniu, na początku tylko ignorował i obrażał się o wszystko, później przerosło się to w pyskowanie, wyzywanie mnie i Filipa od najgorszych. Oczywiście informowałam wiele razy męża o zachowaniu Dominika, ale chłopak przy nim staje się aniołkiem! W dodatku bezczelnie kłamie że on nie wie o co chodzi i zaprzecza wszystkiemu, a mąż mocno trzymał jego stronę. Dziś nagrałam Dominika jak znowu zaatakował słownie mnie i Filipa i pokazałam mężowi jak wrócił z pracy. Mąż się wściekł, długo kłócili się w pokoju Dominika,opieprzył i sprał go, zabrał dodatkowo laptop, tablet i telefon oraz zabronił pojechać spotkać się z przyjacielem internetowym. Chłopak od końca kłótni (jakieś 30 minut temu) siedzi zamknięty w pokoju i ryczy. A moje pytanie brzmi czy dobrze zrobiłam i czy nie pogorszyłam tylko sytuacji w domu.

Gość gość
Oj nie zazdroszczę tobię takiej sytuacji bo teraz (obym się myliła) może być tylko gorzej.

Gość asiutka   1999
Za coś takiego dostałabym lanie .

Gość asiutka   1999
Jakbym pyskowała mamie to dostałabym, za to, że źle się zachowuje. Takie zachowanie jest złe. Może wynika to z agresji lub charakteru to niech uprawia sport, zamiast wyzwać rodziców

asiutka 1999 Swojego ojca nigdy nie zwyzywał, tylko na mnie i Filipka się uwziął. Trochę mu się oberwało z tego co wiem ;)

Gość asiutka   1999
Aha.

Gość gość
Ty zrobiłaś dobrze. Sposób w jaki zachował się ojciec Dominika pozostawia wiele do życzenia i mnie dało by do myślenia. Strachem można zastraszać ale to nie wyeliminuje konfliktu, wręcz zaostrzy. Powinniście wszyscy wspólnie (Ty, twój syn, partner i jego syn) porozmawiać. Każdy z was powinien dostać szansę wygadania się i o co konkretnie chodzi, po czym wspólnie starać się aby nie dochodziło do konfliktów. Kochacie się? To starajcie się wzajemnie szanować bo inaczej to wszyscy się zagryziecie i z miłości pozostaną szczątki.

Gość gość
Gdybym była na twoim miejscu to " wzieła bym go" na uprzejmość tz. na jego agresje i arogancje reagowałabym usmiechem i uprzejmoscią zobaczysz jak zareaguje.