Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Audreya

Tabletki antykoncepcyjne, a ciąża

Polecane posty

Gość Audreya

Witam, od 6 lat stosuję tabletki antykoncepcyjne, od ponad dwóch Sidretellę 20. Krwawienie z odstawienia pojawiało się przeważnie na 4 dzień od skończenia opakowania. W tym miesiącu wypadało to na dni 15,16,17 07.2016 r. Zamiast krwawienia 17 i 18 pojawił się tylko śluz z domieszką krwi. Zrobiłam test ciążowy który wyszedł negatywnie, więc zaczęłam przyjmować kolejne opakowanie tabletek. 21.07 znowu zauważyłam śluz z krwią, na następny dzień postanowiłam zrobić bhcg. Wynik dostałam dziś jest to 1,2. Jestem zapisana na wizytę do mojego ginekologa jednak jeszcze trochę muszę poczekać, więc zwracam się do was z pytaniem czy mogę być w ciąży? Dodam, że tabletki stosowałam regularnie, żadnych wymiotów, biegunek, herbatek z dziurawca ani antybiotyków nie przyjmowałam. Od paru dni towarzyszy mi ból podbrzusza, ciągłe parcie na pęcherz, oddawanie moczu i lekka zgaga. Piersi nie są tkliwe, ani twarde.

Gość gość
oczywiście,że możesz być w ciąży,tabletki nie dają 100% pewności nawet przy regularnym braniu bez wymiotów,biegunek itp....jeśli masz pecha znajdziesz się w w o,2% które zachodzą...tabletki chronią w 99,8%

Gość gość
Brak 100% antykoncepcji.Jak sie bzyka to można zaciązyć.