Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wy pukacie do pokoju waszych dzieci jak chcecie wejść

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio szwagierka powiedziała mi ze jestem jakas psychiczna ze nie pukam tylko wchodze. Mam 2 dzieci - 7 i 9 lat i nie pukam do ich pokoju. Jak jest u was?

Gość gość
Ach, wszystko co amerykańskie jest takie super przecież, więc i my pukajmy :D Pukałam tylko wtedy, kiedy córka była z chłopakiem, żeby nie stawiać jej w niezręcznej sytuacji. Poza tym zwykle nie ma po co pukać, bo drzwi do pokojów dzieciaków są otwarte :)

Gość gość
tak pukam mam dzieci w wieku 11 lat chlopiec i 19 lat corka , pukam bo jestem kulturalna a i moje dzieci przez to tez pukaja no do naszej sypialni czy do pokoju w ktorym np ja pracuje czy oplacam rachunki mamy takie domowe ala biuro

Gość gość
Co za rozpukane towarzystwo.. :P

Gość ludka1
to jest "amerykańskie"? pierwsze słyszę :o moje dzieci mają 5 i 8 lat i jeżeli mają zamknięte drzwi to pukam chociażby oto aby się uczyły za moim przykładem jak należy postępować. Dzięki temu nie wparowują nam do sypialni znienacka, a jeżeli kiedyś gdzieś będą to tak samo się zachowają. Co z tego, że to 'tylko' dzieci? To znaczy, że mogę z nimi postępować jak z prosiakami w chlewie? mogę ich nie szanować? Dziecko to mały człowiek i niech się uczy, że ma jakąś swoją prywatność oraz, że inni ją mają. Serio to dla niektórych taki kosmos.

Gość gość
Jak się dzieci od małego nie uczy kultury, to potem zadaja pytania takie, jak autorka

Gość gość
"Pukam chociażby oto aby się uczyły za moim przykładem jak należy postępować. " Dokładnie. Skąd u diabła dziecko ma potem wiedzieć co to normalne zachowanie jak rodzice ich tego nie nauczyli? Jak traktujesz dziecko tak masz. A to, że ktoś stwierdził, że woli być chamicą bo to takie nie-amerykańskie to już świadczy o nim. x Mnie rozwala najbardziej pukanie i natychmiast wparowywanie do pokoju. No pełna kultura co :D

Gość gość
Oczywiście, że pukam, przecież to oczywistość... :o

Gość gość
Pewnie, nie pukaj... Naucz dziecko, że nikt w domu nie ma prawa do prywatności i że każdy wszędzie może wchodzić jak do obory...

Gość gość
Powinno sie pukac bo inaczej ono tez nie bedzie pukac do twojego pokoju jak od malego nie nauczysz. Kazdy ma prawo to prywatnosci nawet male dziecko

Gość gość
ludka1 dziś masz 100% racji, przecież to oczywiste dla kogoś kulturalnego, trafnie wszystko opisalaś ale autorka i pani z 8.45 najwyraźniej podstaw kultury nie znają dlatego to je tak dziwi i śmieszy.

Gość gość
ja nie pukam dzieci w wieku 7 i 10 lat