Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wasze triki co robicie żeby zawsze ładnie wyglądać

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny co róbcie by ładnie wyglądać na codzień jakich kosmetyków używacie, co robicie z makijażem, z włosami?

Gość gość
No więc tak Staram się nie nakładać podkładu, tylko maluję brwi i delikatną kreskę na powiece (plus rzęsy). Rysuję też kreskę na 1/3 długości dolnej powieki Kiedy nakładam pełny makijaż używam primera, korektora rozświetlacjącego i pudru (zimą jeszcze mam podkład). Mam krótkie, jasno-fioletowe włosy które układam na żel lub wosk. Nie myję ich codziennie, ale zawsze spłukuję wodą. Paznokcie mam zawsze pomalowane Codziennie dokładnie zmywam makijaż i używam miejscowo kremu jak coś mi wyskoczy. I to tyle właściwie. Nic innego specjalnie nie robię. Zimą tylko nakładam murarską ilość kremu nawilżającego bo moja skóra łatwo się przesusza :)

Gość gość
caruje

Gość gość
robie kupę niesiadają na desce,mam umiesnione nogi i piekne;-)

Gość gość
- po umyciu włosów podczas rozczesywania używam olejku marion, dzięki czemu są gładkie i się nie puszą. - zanim nałożę makijaż myję twarz zimną wodą, żeby wyglądać na wybudzoną i świeżo - nawet jeśli nie nakładam pełnego makijażu, podkreślam brwi i maluję rzęsy, to u mnie niezbędne - zawsze dbam o ładnie pomalowane paznokcie. Nie toleruję odprysków i kiedy idę do pracy albo wyjeżdżam na weekend mam w torebce aktualnie użyty lakier do paznokci, żeby w razie czego załatać na szybko odpryski.

Gość gość
Ja tobie selfie jak jem albo sikam. Wrzucam do fotoshopa i daje na Facebooka. Mam też kilka zdjęć paznokci prosto po manicure. Wtedy wszyscy znajomi mogą zobaczyć jak ładnie wyglądam, a w realu zakładam kaptur i się mie przejmuje.

Gość gość
Myje włosy i wystarczy wyglądam ładnie. Czasami nałoże krem na noc i zrobię peeling raz na jakiś czas.

Gość gość
ja dbam bardzo o paznokcie i robię hybrydy, ładnie zawsze wyglądają

może i łądnie wyglądają, ale plytka jest tak zniszczona, ze szkoda gadac... ja po roku stosowania mam paznokcie w opłakanym stanie.. zeby dojsc do siebie stosuje teraz olejek herbaciany z apteki. nigdy wiecej hybryd!

Gość sofitija
dobrze założona hybryda, a właściwie co istotniejsze - ściągnięta dobrze nie robi krzywdy. swoje hybrydy z semilac kupuję od roku prawie na www.topdrogeria.pl i nie wyobrażam sobie rezygnować, takie to wygodne :)

Gość gość
robię makijaż jednak podkładu nie używam zawsze staram się ładnie i modnie ubierać używam dobrych kosmetyków nie obżeram się, pilnuje wagi by nie przytyć

Glosy zwykle upinam, bo akurat mam takie, ze kazdy lubi sterczec w inna strone :P Zawsze mam umalowane paznokcie, bez tego ani rusz, o dlonbie tez trzeba dbac****erfumy to obowiazkowo. Jezeli chodzi o makijaz, nie zawsze mam czas (jestem strasznym spiochem) i wtedy stawiam na umalowane usta, ktore odciagna uwage od reszty twarzy :P Najczesciej wybieram wlasnie ciemne odcienie, aby rzucaly sie w oczy, do tego koniecznie konturowka zeby te usta uwydatnic. Odkad kupilam w golden rose lip barrier, to nie uzywam innej :D Swietnie sie sprawdza i moge ja uzywam i z pomadka i z blyszczykiem i nie musze chodzic i dobierac odpowiednich odcieni konturowek. Dzieki temu, ze jest do temperowania nie moge narzekac na jej precyzje.