Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imiona dla bliźniaków Hugo i Egon. Ładnie? czy może...

Polecane posty

Gość gość

myślę nad: 1. Hugo i Egon 2. Tytus i Kosma 3. Kajetan i Nikodem które najładniejsze?

Gość gość
Jeśli już to 3

Gość gość
3

Gość gość
2

Gość gość
Paweł i Gaweł

Gość gość
3. A jak chcesz zdrabniać Hugo i Egon? Egonek? Eguś ;/ Kiepsko.

Gość gość
Wątpię żeby to były prawdziwe propozycje ;) wszystkie te imiona są paskudne, aż tak złego gustu mieć nie można.

Gość gość
3

Gość gość
gość dziś masz inny gust widać , wolisz imiona jak praktycznie wszyscy ja wolę rzadko spotykane zdrabniałabym tylko poz.3 Kajtek i Niki

Gość gość
Jak Kosma, to Damian. Zawsze się ich łączy.

Gość gość
"Klawo Egon jak cholera" ;-)

Gość gość
ale serio ? czy jaja sobie robisz? to żart tak ? .. jest tyle imion ladnych a Ty cos takiego piszesz. jedynie nikodem jest ok

Gość gość
Paskudne.

Gość gość
Bolek i Lolek

Gość gość
serio, takie nam się podobają imiona, co w tym dziwnego? że nie idziemy na rzeszą topów imion? rzygam wszystkimi Kubusiami, Szymonkami, Filipkami

Gość gość
Ja mam chlopcow Hugo i Brunon, trzeci bedzie Kosma

Gość gość
Możesz rzucać kubusiami igorkami ale imiona które wymieniłeś sa paskudne, Egon i Kosma ...

Gość gość
Egon i Kosma są koszmarne. Hugo w pl może dziwnie brzmieć. Pozostałe 3 są ok.

Gość gość
no właśnie może Bruno

Gość gość
Kazde z tych imin osobno mogłoby byc ( choc mnieakurat zadne sie specjalnie nie podoba, ale i nie musi), jednak zbitka tych dwoch raczej dziwnych w Polsce brzmi wg mnie prtensjonalnie - jakby ktos szukal na sile nietypowego imienia, bo nie sadze, ze sa np po dzadkach przyjaciołach, czy wybitnej postaci, co jakos by to uzasadniało. Zawsze ktos z boku zastanawia sie, dlaczego akurat takie a nie inne imię i mysle,ze wiele osób podobnie mysli.

Gość gość
Kiedyś rodzice nadawali bliźniętom takie standardowe połączenia imion, było więc sporo rodzeństw o imionach; Piotr i Paweł, Monika i Dominika, Wiktoria i Weronika, Agnieszka i Katarzyna, Marcin i Maciej, Michalina i Marcelina. Nie było to pewnie zbyt fajne.. ale te imiona normalnie funkcjonowały w społeczeństwie.. ludzie mieli do nich obojętny stosunek, w żaden sposób imię nie wpływało na odbiór danej osoby Teraz mam wrażenie, że jest całkiem odwrotnie. Rodzice bliźniąt jak gdyby prześcigali się w wymyślaniu coraz bardziej oryginalnych imion.. imion obecnie rzadkich, współcześnie nienadawanych, zapomnianych, udziwnionych itp. Ostatnio spotkałam bliźnięta (2,5-3 latka) Jurek i Heniek.. w necie można się natknąć na takie zestawy jak: Teodor i Leonard, Cyryl i Jeremiasz, Kosma i Gniewomir. Kobiety.. Wasze dzieci i tak będą zapamiętane w przedszkolu czy w szkole ze względu na sam fakt posiadania bliźniaka.. nie trzeba dziecka dodatkowo "znaczyć" poprzez jakieś nietypowe imię.

Gość gość
możesz rzygać Kubusiami, Szymkami i Filipami, ale to przynajmniej normale imiona i nikt z tych dzieci się nie będzie smial. Zreszta prócz Kubusiow i Filipow jest jeszcze wiele innych NORMALNYCH imion. Powtarzam NORMALNYCH!!!

Gość gość
Hugo i Egon Tytus i Kosma łożesz co to jest? to sa imiona? :P

Gość gość
hugo i egon kojarza mi sie z nazwami lodzi podwodnych! :p

Gość gość
Patrzę co piszesz i jestem r*******yyy. Typowa matka 500+ mam nadzieję że twoje dziecko zmieni kiedyś imię na jakieś normalne a tobie na starość wp******i

Gość gość
gość dziś otóż nie. Mam dom z ogrodem i swoją firmę, nie musze korzystać z gopsu. Patologia to raczej ma Brajanów, Kewinów, Alanów, Dzejsonów, Denisów.

Gość gość
a ja znam rodziców Alana i Brajana i patologia nie sa! Rodzice Alana, tata lekarz, mama nauczycielka. Jestes niemadra oceniając kogos po imieniu, w sumie nic dziwnego sadzac po twoich propozycjach imion i chcąc się na sile wyrozniac. Wolalabym już dac synowi na imie Alan niż jakiś tak Hugo, Ergon i cos tam jeszcze było... co to ma być? to nawet nie brzmi jak imie. Nie, nie jestem mama Brajaka, moje dzieci maja normalne, ladne imiona.

Gość gość
gość dziś pochwal się jakie? może też tylko ładne dla ciebie

Gość gość
Wiesz autorko,to,ze Wam sie te imiona podobaja to jedno.Natomiast drugie to jak inni beda je odbierac. Dzieci jak na razie nie beda przywiazywaly uwagi na imiona,jednak jak podrosna moga stac sie obiektem kpin.Widzisz jak dorosli ludzie reaguja,a dziecko jak uslyszy cos dopowie i bedzie szydzic.Czy chesz zeby Twoje dzieci przez to przechodzily i nienawidzily swoich imion?

Gość gość
chyba wybiorę Kajetan i Nikodem, ze względu na wasze kometarze, potem powtarzane przy dzieciach. bo ludzie tacy jak wy, kształtują w dzieciach powiom ich drwin i kpin z innych ludzi. To się wynosi z domu, więc nie zwalajcie winę, że dzieci będą drwić. Same będa drwić czy dzięki wam hipokryci?