Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

HIV

Polecane posty

Gość gość

Cześć.. obawiam się,że zostałam zarazona wirusem HIV. Od razu uprzedzam pytania i obelgi - nie,nie puszczam się. Robiłam to ze swoim facetem,a gdy już zdecydowalismy się na krok w przód (bez zabezpieczenia) po miesiącu zaczęły bardzo mocno boleć mnie węzły chłonne szyi, temperatura ciała była podwyższona do 37*, gardło zaczerwienione,objawy ustały samoistnie po około tygodniu. Ostatnio doszlo zakazenie grzybicze pochwy .. mój partner twierdzi,że nigdy podobnych objawów nie miał,a ostatni raz chorował poważniej z 10 lat temu.. Nie wiem co mam o tym sądzić. Czy to możliwe żeby nie wiedział o swojej chorobie? Wiadomo bez testu nic się więcej nie dowiem.. niestety.. czy mogę się łudzić,ze objawy te wcale nie Muszą wskazywać na hiv?

Gość gość
musisz zrobic test i tyle... ja kiedyś panikowałam że mam nowotwor węzłów chłonnych, powiększone węzły, goraczka, oslabienie i masa objawów, złe wyniki morfologii a okazalo sie ze nic mi nie jest, objawy same przeszły po pewnym czasie

Gość gość
a potem obydwoje zdechna na syfa i jedno zaspiewa "nie ma ciebie nie ma mnie :D

Gość gość
Trochę nieodpowiednie miejsce na żarty moim zdaniem.. każdy z nas tak naprawdę może się zarazić nieswiadomie

Gość gość
Dobrze ci wziełaś nieprawiczka/r****cza to masz za swoje. Czekając z tym do ślubu uprawiając seks z prawiczkiem nie miałabyś takich problemów.

Gość gość
Cieszę się,że nic ci nie było. Najwidoczniej twój organizm zareagował tak na jakiś czynnik. Powodów może być wiele chociażby próchnica. Modlę się obym i ja była zdrowa..

Gość gość
Ile czasu znasz tego partnera? W jakim środowisku to poznalas? Po jakim czasie pierwszy raz poszlas z nim do łóżka? Wiesz że odkąd Polska weszła do unii europejskiej liczba zakażeń hiv wzrosła trzy krotnie a chorobami wenetycznymi prawie 5 krotnie

Gość gość
A co ty możesz o nim wiedzieć? W dzisiejszych czasach trudno o prawiczka tak samo jak i dziewice. Niektórzy się wręcz tego wstydzą po prostu

Gość gość
Można jakbys się spytała

Gość gość
Przede mną w swoim życiu miał 3 partnerki seksualne. Z czego z ostatnią robił to bez zabezpieczeń. Dziewczyna zdradzala go.. tylko było to 3 lata temu. On żadnych objawów nie miał jak mówi, u swojej ex też nic niepokojącego nie zauważył..

Gość gość
Ile ty masz lat!z tego co wiem zakazenie hiv jest bezobjawowe przez dlugi czas.test na hiv stresujaca sprawa,wole masturbacje niz zeby znowu przez to przechodzic.zycze powodzenia.

Gość gość
Dziękuję na pewno się przyda. Właśnie czytałam,ze objawy mogą wystąpić już po miesiącu od potencjalnego zakażenia.

Gość gość
To 3 za dużo z seksem trza było brać prawiczka

Gość gość
Czy możliwe jest po prostu żeby on nie wiedział,ze jest chory? Rozmawiałam z nim na ten temat,na początku sam wpadł w większą panikę,potem zaczął wertować Internet w poszukiwaniu informacji pytał czy biorę pod uwagę mononukleoze lub nowotwór.. na koniec stwierdził,ze on na pewno chory nie jest bo by już coś mu dolegalo.. A jak nie jemu to chociaż ex..

Gość gość
A może zarazil Cię jakims innym wirusem. Nie panikuj, zrob test.

Gość gość
zaraził cie hivem tak to jest jak się uprawia seks przedmałżeński zamiast się szanować i zacząć z prawiczkiem po ślubie.

Gość gość
Przechodziłam przez burzliwy okres w życiu, brałam również narkotyki. Ale nigdy nie dozylnie. Czy może być to ich wina?

Gość gość
twój facet ma hiva

Gość gość
Gdzie te prawiczki?

Gość gość
Jakie są szansę ze do zakażenia mogło dojść u manikiurzystki? Zaciela mnie pilnikiem.. :(

Gość gość
Nie wyobrazam sobie seksu z dziewczyna ktora miala juz partnerow bez wynikow aktualnych badan na wszystko.sam jestem przebadany,zdrowy.i nie zaryzykuje nawet dla super seksownej dziewczyny.nie oplaca sie.chwila przyjemnosci i z ryzykiem zmarnowania sobie zycia.

Gość gość
Nigdy bym nie pomyślała,ze mogę się tym zarazić,a tym bardziej od osoby która kocham i która sama nie jest świadoma swojej choroby.. W łóżku znalezlismy się po pół rocznym związku..

Gość gość
Jako blad moge uznac,to ze nie pomyslalam o gumkach.. :( A co do obecnych wyników badań,to nie był to chłopak z pierwszej lepszej łapanki imprezowej żebym mogła choćby o tym pomyśleć..

Gość gość
W gabinecie kosmetycznym mozna bardzo latwo zarazic sie wzw b.ale sa szczepionki na to.kazde skaleczenie jest niebezpieczne.misialabys miec pecha duzego.kosmetyczka powinna dezynfekowac wszystko ale pewnie tego nie robi.ja nawet do fryzjera nie chodze.sam sobie maszynko gole glowe.w sluzbie zdrowia tez juz zdazylo mi sie zwrocic uwage pielegniarka.np.zalozyla rekawivzki jednorazowe do pobierania krwi,ale na chwile uchylila drzwi zeby cos powiedziec do kogos i zabiera sie za wklowanie igly.a co z bakteriami,wirusami,grzybami,pasozytami na klamce ktora dotknela przed chwila.afera na caly szpital jak zwrocilem uwage.

Gość gość
Dziewczyny ja rozumiem że czasem nie ma waszej winy tylko tego co Was zdradza i można się zarazić ale mimo to trzeba wyczuć partnera zanim wejdzie się do wyra czemu faceci czasem wypytuja się o przeszłość( nie tylko czy dziewica i czy ktoś jej nie j***l z większym sprzętem) tylko czy w poprzednich partnerach nie dopatrza się następcy Simona mola( one też myslaly że nic nie będzie) a Ty przestań się nakręcac badania badania razem z partnerem( też niech ponosi konsekwencje) i potem zacznij ewentualnie martwić czego nie życzę( nawet tym co zasługują aby zarazić się jakimś syfem)

Gość gość
gość dziś I to jest ostrzeżenie dla kobiet żeby nie uprawiały seksu z nieprawiczkiem

Gość gość
Właśnie przyszło mi to do głowy,bo pamiętam ze dość boleśnie mnie zaciela przy pilowaniu paznokcia.. tak to fakt,bakterie sa wszedzie i nie ciezko o naniesienie ich tym bardziej gdy dochodzilo do kontaktu z krwią ryzyko zarażenia wzrasta. Dobrze zrobiłeś zwracając uwagę. Mi pozostaje modlić się o zdrowie i zrobić badania. Gdzie takowe zrobię? Jakie są koszta? I ile będę musiała czekać na wyniki? Czy mój partner może okazać się zdrowy mimo współżycia ze mna,a ja np chora?

Gość gość
Co wy macie z tym prawictwem? Już nie popadajmy w paranoję. Po 1 taki mężczyzna jeszcze nie wiele może zaoferować kobiecie w łóżku,gdyż najzwyczajniej w świecie jego seks nie będzie dłuższy niż minuta. Po 2 wziąć sobie kota w worku nie oceniając ówcześnie jaki ma sprzęt też jest głupim pomysłem i po 3 seks też jest ważny w związku,jak słaby seks to i związek zbyt długo nie przetrwa. Moim zdaniem zabezpieczenie to podstawa, durexy 11zł i po problemie

Gość gość
Orientuje się ktoś ile kosztuje takie badanie i ile czeka się na wyniki żeby wykluczyć możliwość zakażenia?

Gość gość
gość dziś pierdu pierdu nie pisz bzdur a seks nie jest ważny chyba dla tych zboczeńców.