Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

paniczny lek przed kupa na nocnik

Polecane posty

Gość gość

syn 3 latka panicznie boi się robic kupe na nocnik ostatnio zauważyłam ,ze zaczał nawet wstrzymywać się żeby nie zrobić .Zaczełam na powrót znów zakładac pampersa kiedy chce kupe ,bo serce się sciska gdy widze jak się meczy ,boli ale nie zrobi....próbowałam już go przekupić zabawkami ,słodyczami wszystko na nic .Co robic?

Gość gość
A probowalas z nakładką na sedes?

Gość gość
Może niech robi do wc ,kup nakładkę i schodek...wracanie do pieluch to głupi pomysł

Gość gość
mamy nakladke taka zwykla kupiłam tez taka ze schodkami bo myslalam ze jest bardziej stabilniejsza i będzie lepiej....nawet nie chce słyszeć o tym ,żeby usiasc jak czuje ze będzie kupa.Wiem ,ze powrót do pieluchy to krok wstecz ,ale boje się żeby nie nabawił się zaparć z powodu nocnika.Juz nawet zaczęłam zastanawiać się nad nocnikiem z pozytywka ,ale czy to cos da? te nocniki ,nakładki pomalu nie mieszcza się w łazience

Gość gość
Ale nigdy nie robił kupy na nocnik, czy taka sytuacja jest od niedawna?

Gość gość
Znam dziecko które tez wstrzymywalo i robilo tylko do pielychy. Dlugo to trwalo zanim sie uporali. Dziewczynka miala chyba juz ponad 4 lata.

Gość gość
na nocnik zrobił raz tak zawsze do pieluchy .Z sikaniem nie ma problemu ,nawet gdy ma pieluchę mówi żeby sciagnac bo chce siku z kupa odwrotnie nie ma pieluchy nie robi kupy ,a im dłużej wstrzymuje tym wiadomo kupka twardsza i jest to bardziej bolesne i robi się błędne koło

Gość gość
Dokladnie tak samo bylo z ta dziewczynka. Dawali jej czasem latuloze na rozluznienie stolca bo ona az plakala z bolu. Nic na siłę, wiem ze oni nie zmuszali tylko zachecali i w koncu sie nauczyla.

Gość gość
podawaj blonink dużo owoców i sporo picia ,bo w czasie upałow organizm się szybko odwadnia i wtedy tez kupy sa twardsze.Nic na siłe zaczecac i nie mowic o tym za często ,nie mowic bo Jasuiu już robi a ty nie ....

Gość gość
Mam podobny problem z 3 latką. gdy chce siku, zgłasza, ale kupę robi tylko do pampersa. Odchodzi na bok, robi do pieluchy i mówi, że zrobiła. Z sikaniem nie ma żadnego problemu, mówi, że chce, ściągamy papmersa i sika. Też nie wiem co robić. Ona twierdzi, że nie wyczuwa kupy. Nie chcę ryzykować z niezakładaniem pieluszki, bo jak w tym wieku zrobi kupę w majtki przy innych dzieciach, to będzie trauma.