Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszlamamma

planowanie ciazy a ubezpieczenie

Polecane posty

Gość przyszlamamma

Planujemy z mezem dziecko (jeszcze nie jestem w ciazy). Oboje jestesmy ubezpieczeni przez zaklad pracy jednak myslalam o jeszcze jakims dodatkowym ubezpieczeniu. Niestety te wszystkie rodzaje ubezpieczen i regulaminy sa ponad moja glowe i po prostu sie w nich gubie... czy moze ktoras mama lub tata :) moglby mi cos doradzic? Interesuje mnie ubezpieczenie ktore moge przerwac po urodzeniu dziecka. Okres karencji nie jest bardzo istotny gdyz o dzidziusiu dopiero myslimy wiec moze byc te 9 czy nawet 12mcy.

Gość gość
No to ubezpieczenie grupowe jesli zakład pracy takie ma lub indywidualne. My mamy z mezem w towarzystwie... ( nie bede pisac jakim, bo zaraz ktos zarzuci, ze cos reklamuje). I powiem szczerze, ze to jest przydatne, bo rozne sytuacje moga sie zdarzyć. My płacimy 90 zl miesiecznie wiec jest to niewiele. Po urodzeniu dziecka dostalismy 2 tys zl. 3 miesiace temu złamałam noge i bez problemu dostalam odszkodowanie. Rok temu bylam 3 tygodnie w szpitalu i dostalam 120 zl za kazdy dzien powyzej 4 dnia pobytu. takze przemysl opcje grupowego rowniez po urodzeniu, bo to taki, wedlug mnie, wentyl bezpieczenstwa.

Gość przyszlamamma
A ja wlasnie poprosze o konkretne namiary! Grupowe ubezpieczenue mamy oboje. Szukam czegos jeszcze dodatkowo. Nie specjalnie interesuje mnie szeroki zakres ubezpieczenia jestem raczej malo awaryjna :) chodzi mu tylko o samo urodzenie dziecka. Ew. Pobyt w szpitalu z tym zwiazany. Raz jeszcze, prosze o konkretne namiary. Z gory dziekuje :)

Gość gość
Jeśli szukasz dobrego zakładu ubezpieczeń, to zdecydowanie polecam http://viabaza.pl/ . Mają dobre podejście do klientów i indywidualnie dostosowują oferty, myślę, że w Twoim przypadku byłby to dobry wybór.