Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Leczenie nerwicy w domu

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie, mam nerwicę, ale taką w postaci ataków zdenerwowania, czasem agresji. Gdy coś mnie wkurzy nie jestem sobą. Lekarz przepisał mi jakieś prochy, ale nie chcę tego brać, bo czytałem, że ludzie po tym latają po drzewach. Czy komuś z was udało się opanować stan podobny do opisanego powyżej?

Gość gość
zacznij medytować,to sie uspokoisz

Gość gość
Wiem, że jest dużo pieprzenia na ten temat, ale ważna jest dieta i to jak żyjesz. Nie trzeba codziennie biegać po 10 km, ale warto się od czasu do czasu ruszyć i coś dla siebie zrobić. Jak chcesz poczytać o nerwicy i alternatywnych leczaniach to zobacz wpis: http://hipnosencja.pl/blog/zwalczanie-chorob-z-hipnoza/nerwica-czym-jest-objawy-nerwicy-i-jej-leczenie/ moim zdaniem da się bez leków, ale praca będzie cięższa.

Gość gość
wszystko siedzi w głowie, nerwica od głowy się zaczyna znajdz przyczyne swoich niedogodności życiowych stresów nerwów itp które wywołały nerwice i spróbuj je "skasować" wtedy nie będziesz potrzebować zadnych leków psychologów psychiatrów itp itd problem tylko jest taki ze nie zawsze da sie wyeliminowac przyczyne np matka z dziecmi którą utrzymuje mąż alkoholik, gdzie taka ma pójść? jak ma sie od takiego wyrwać, a no trudno jest... bo taka znerwicowana żona alkoholika gdyby sie tylko od niego uwolniła to byłaby juz całkiem normalna, nerwica sama by przeszła

Gość gość
O tej medytacji sporo słyszałem dobrego. Często ludzie to polecają, ale nie wiem jak to zacząć.

Gość gość
Medytacja jest banalna. Znajdujesz 15 minut, siadasz sobie wygodnie, oddychasz powoli, oczyszczasz umysł, nie moderujesz swoich myśli, dajesz im płynąć.

Gość gość
Potwierdzam, sam stosuję od czasu do czasu.

do pewnego stopnia z tym ,ze nie ejst to mojazasluga a zasluga postepujacej choroby nerwica znalazla ujscie wyrazu w formie moich kompulsow, gdy codzienni powtarzam swoje czynnosci nerwica natrectw ja sprzatam wtedy ujscie znajduje dla nwerwicy, gdy skoncze porzadki jestem spokojny. codziennie tez codziennie! przejezdzam na rowerze 20 km i rowniez codziennie cwicze joge, teraz juz rzadziej ale kiedys czesciej medytacje. choc joga i medytacja cwiczona na powaznie moze u psychotykow troche narobic problemow.. ale to po roku regularnych cwiczen :P

Medytacja zalezy tez jaka.. osiaganie stanow swiadomosci poprzez medytacje to wcale nie dam myslom plynac, to rowniez swiadomosc ciala w tu i teraz. swiadomosc teraz, z myslami i bez mysli. swiadomosc otoczenia i maksymalna swiadomosc. swiadomosc tego czym jest swiadomosc.

Gość gość
A opowiedz co joga może zrobić złego, bo tego jestem właśnie ciekaw :)

Sposob na wlasciwa medytacje najprostszy oddech z mantra, obojetnie liczenie od 1 do momentu az sie pojawi jakas mysl, wtedy poracamy do ponownego liczenia, az uda nam sie bez mysli doliczyc do 200. do 100 chociaz i jak sie to wam uda doliczyc do 100 bez mysloksztaltow, bedziecie wiedziec jak medytowac.

gość dziś przedostawanie sie nieswiadomych tresci do swiadomosci. tak mozna to uznac niekiedy za opetanie, psychotycy, wrazliwi ludzie moga zwariowac jesli beda brac sie za to na powaznie. mnie to spotkalo, nieswiadome tresci jako wielkie zlo ktore przejelo nade mna na jakis czas kontorle, hehe. bylo grubo, ale dalem rade. :o

Gość gość
W chrześcijaństwie mówią, że to szatan itd. Średnio wierzę w tego typu rzeczy, ale wierzę że jakoś psychologicznie da się to wyjaśnić. Może ten "świat doskonały", który osiąga się w odmiennych stanach świadomości, działa trochę narkotycznie? I chce się go więcej?

aa i wlasciwych efektow z medytacji czy jogi najwczesniej po ok roku i jesli na powaznie sie za to wezmiecie kazdy dzien wasza swiadomosc nakierowana bedzie na wlasciwy cel i musi sie udac, a jak sie bawicie na jakis czas to sie nic nie uda :)

gość dziś tak tez to dziala i dozenie do najwyzszej swiadomosci czystej pierwotnej daje odpowiedz jacy na prawde doskonali jestesmy, wszystkie mity naszeych ludzkich umyslow upadaja. wszystkie dogmaty na temat bogow, na temat religii, na wszystkie i gdy to juz wiesz niczym sie nie martwisz. choc dochodzenie do tego tez daje wiecej przyjemnosci dla ego i ego chce wlasnei tego a nie czystej swiadomosci kiedy go juz nie ma. ego tego nie chce bo znika, ale dojscie do miejsca w ktorym znika ono wciaz jest i czuje sie swietniee.

osiagniecie wszytkiego zalezy od waszego ego, co ono o tym mysli was nie bierze pod uwage, w aadnym razie 🖐️ dlatego paradoks to jest. ja wygrałem ja znam odpowiedz ja dfoswiadczylem. a droga jesli ktos szuka to znajdzie! a na koncu wielki zart Absolutu zart i zabawa!