Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcę zmienić imię i nazwisko. Jakie nazwiska są wg was najładniejsze ?

Polecane posty

Gość gość

Po prostu polączenie mojego imienia Mariola i nazwiska jest brzydkie, wieśniackie, nienawidze sie podpisywac tym nazwiskiem, mam wniosek z urzedu miasta dot zmiany imienia i nazwiska, musze cos wpisac i umotywowac i potem czeka sie 30 dni na zmiane. Jakie nazwisko jest wg was najładniejsze ?

Gość gość
Zmiana nazwiska jest możliwa ale musi zawierać 3 pierwsze litery Twojego obecnego nazwiska.

Gość gość
bzdura, możesz zmienić na dowolne: Mariola Polakowska, Polańska, Asadowska, Sadowska, Malinowska, Podolska. Nazwisko najlepiej jak nie ma polskich znaków diakretycznych typu Mążdżyńska. Nazwisko proste po prostu, jeżeli chcesz zmienić imię. To mi się podoba Amanda, Samanta, Amelia, Klaudia, Paulina.

Gość gość
Moim zdaniem wszyscy cudzoziemcy powinni obowiązkowo przy przyjmowaniu polskiego obywatelstwa zmieniać imiona i nazwisko na polskie, a nie udawać, że są kimś, kim nie są jak robią to Wietnamczycy i Chińczycy.

Gość gość
piczy kłak w tym jest tyle ognia a mi go brakuje tak się nazywam

Gość gość
Nazwiska lepiej nie zmieniac... jak majtek. Trzeba to dobrze przemyslec, skoro jestes kobieta, to bedziesz miala nazwisko po mezu, bo jest naturalne i nikt nie bedzie sie z ciebie smial. Jesli musisz zmienic nazwisko, to dobrze przesmysl swoja decyzje, wplynie na cale twoje zycie. Najlepiej wybrac nazwisko przodkow, np. panienskie mamy, po babci, itp.

Gość gość
Kobiety faktycznie mają lepiej, ale mam znajomą, która zmieniła z naprawdę kiepskiego po mężu, na panieńskie, naprawdę ładne, bo polskie, ale facet mający nazwisko lub imię typu Nguyen, Huyen, Ahmet, Mahmet, czy inne syfiaste z Azji czy Afryki, powinien zmienić od razu, że go ten syf nie przytłaczał.

Gość gość
Ja bym wziela panienskie mamy. Ale to chyba troche przekre zmieniac nazwisko po ojcu

Gość gość
na pewno nie przykre, ale warto to zrobić, jeżeli jest ładne.