Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzieci różnica 2,5 roku, jaki wózek?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny w styczniu urodzę synka, a mam już córeczkę, która będzie wtedy miała niepełne 2,5 roku. Dodatkowo będzie zima, więc wózek raczej niezbędny.. Jaki polecacie? Inny niż podwójny raczej nie wchodzi w grę, ale zależy mi na tym, żeby dla maluszka była gondola, a dla córeczki spacerówka. Jest w ogóle taka opcja?

Gość gość
Żartujesz sobie? Po co Ci wózek dla 2,5 letniego dziecka?? Daj spokój.. Oducz dziecko korzystania z wózka i tyle.. masz na to czas. Jak mój młodszy syn się urodził, to starszy miał 2 lata i 4 miesiące. Wózek odstawiłam na dobre (wcześniej już korzystałam z niego bardzo, bardzo rzadko..) już jakoś na początku 2 miesiąca ciąży. Żadnego problemu z synem nie miałam. Ucz chodzić na nogach i tyle. Zresztą sama piszesz, że rodzisz zimą. Pogoda wtedy zmienna. Może się okazać, że będzie na tyle zimno i śnieżnie, że spacery będą niemożliwe, lub bardzo krótkie. Ani się obejrzysz będzie marzec czy kwiecień, pogoda lepsza, a i córka zbliżać się będzie do 3 urodzin. Daj spokój z podwójnym wózkiem. Szkoda pieniędzy. Poważnie. Kuzyn męża ma 2 dzieci, różnica PÓŁTORA ROKU. Jeśli matka szła sama z dziećmi brała tylko wózek dla maluszka.. tylko gdzieś na dalsze wyjazdy, jakiś wypad za miasto, wakacje, gdy jechali razem brali dwa wózki. Sąsiadka- różnica między dziećmi 14 MIESIĘCY, też ma tylko 1 wózek. Kolejna sąsiadka, niedługo rodzi.. różnica będzie 19 miesięcy Zastanawia się nad rozwiązaniem z wózkiem.. jeszcze nie wie, czy kupi podwójny czy tylko maluch będzie korzystał z wózka, ale jej obecny synek (który teraz ma prawie 18 miesięcy) od około 3 zasuwa na podwórko, do pobliskich sklepów, na plac zabaw itp. na nogach!

Gość Jedynaczka1
U mnie różnica pomiędzy dziećmi jest 15 miesięcy, jednak mam podwójny wózek.Gdy wychodzimy na spacer w pobliżu bloku, na plac zabaw, wówczas biorę tylko głęboki wózek dla maluszka, starsze dziecko idzie za rączkę.jednak na dłuższe spacery starsza córeczka wsiada do wózka.

Gość gość
Ja mam Anexa Sporta dla małej dzidzi- wózek super:) a dla starszego dokupiłam platformę doczepianą z tyłu:)

Gość gość
Ja akurat mam Anexa Sporta i dziecko starsze jeździ na dostawce. Bardzo fajnie się to sprawdza.

Gość gość
W Anexie jest na tyle oddalona rączka od gondoli, że jako jeden z nielicznych ma miejsce na dostawkę , żeby dziecko swobodnie się mieściło