Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Księga identyfikacji wizualnej

Polecane posty

Gość gość

hej, ruszam z własna firmą, będę zajmowała się szkoleniami, mam nadzieję, mam dużo planów, już pierwszych Klientów w drodze... Pytanie, czy warto jest zainwestować w księgę identyfikacji wizualnej? Czytałam, że to pomaga firmom w promocji i utrzymaniu spójnego wizerunku? Znacie się dziewczyny na tym i możecie coś podpowiedzieć ;)?

Ja miałam to kiedyś na studiach na jednych zajęciach :) Zawsze warto, jeżeli pokładasz nadzieję w swojej firmie i chcesz żeby to porządne przedsięwzięcie, to jak najbardziej powinnaś inwestowac w wizerunek ;)

Gość gość
O, no to z Ciebie specjalistka w tym temacie, podpowiedz mi coś więcej. Co w takiej księdze ma się znaleźć itd. A Ty wykonujesz takie rzeczy?

haha, żadna ze mnie specjalistka. Po prostu wiem, że coś takiego istnieje, ale nie zajmuje się robieniem takich ksiąg. Powinno tam być logo, logo z napisem, kroje czcionek, jakieś inne elementy graficzne. Trochę tego nazbierasz, jakiś dobry grafik, najlepiej w agencji reklamowej Ci z tym pomoże sprawnie ;))

Ja też myślę, że warto w to zainwestować. To raczej majątku Cie kosztować nie będzie, a nawet sam fakt tego, że na stronie będziesz miała taką księgę będzie prestiżowy. Myślę, że to temat do zrobienia.

No dla samego posiadania na stronie to sie Koperkowania tego nie robi, księga identyfikacji wizualnej jest bardziej użyteczna niż prestiżowa ;)) studiooptimo.pl/marka/ oni widzę, że takie rzeczy robią, a znam agencję, więc mogę poświadczyć, że dobrze wykonują zlecenia.

Gość gość
A co u nich robiłaś? Drogo? Widzę, że gadżety też oferują, a ja na początek z długopisami i notesami bedę chciała wchodzić.

Ja robiłam torby lniane i jeszcze kiedyś długopisy i byłam zadowolona. A co do cen, to musisz poprosić o katalogi, bo to zależy jakie rzeczy sobie wybierzesz, długopisy miałam w dobrej cenie, chyba coś koło dwóch złotych z tego co pamiętam.