Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia5666

Brak widocznego pęcherzyka ciążowego

Polecane posty

Gość Asia5666

Cześć! Ostatni okres miałam 20 czerwca, cykle zawsze 30 dniowe, z odchyleniami max. 3 dni (ten ostatni 27 dni). Wykonałam 3 testy ciążowe, na każdym była blada druga kreska. Dzisiaj byłam u bardzo niemiłej pani ginekolog, która stwierdziła, że macica nie jest powiększona, ale ściana śluzówki jest gruba. Zauwazyla coś, co powiedziala, ze pecherzykiem nazwac nie moze narazie, bo moze byc to pęcherzyk z krwią. Co myślicie? Wykluczyć ciążę, czy takie cos jest mozliwe?

Gość gość
W tak wczesnej ciąży usg może nic nie pokazać... Idź za 2tygodnie.

Gość Asia5666
a co z brakiem powiększonej macicy? w internecie czytałam, że ten objaw powinien być już wyczuwalny :(

Gość gość
Ciąża powinna być widoczna, szczególnie że endometrium jest powiekszone

Gość Asia5666
Już sama nie wiem co o tym myslec. Z tego co wiem ciaze liczymy od ostatniego dnia ostatniego okresu, a pani doktor liczyła od dnia mozliwego zaplodnienia i stwierdzila ze to bylby dopiero 3 tydz :/

Gość gość
Ja ostatni okres miałam 22 czerwca. 3 dni temu zrobiłam test-pozytywny. Poszlam na bete-536,8-czyli 4 t.c. z wynikiem udałam się do ginekologa, który na usg tez nic nie widział, stwierdził, ze to możliwe, ze jeszcze za wcześnie, ze na ich sprzęcie widać ciaze ok. 6-7 tygodnia. Powiedzial, ze mam powiększone endometrium i to swiadczy o wczesnej ciąży.

Gość gość
Na usg widać coś przy becie 1000-1500. U mnie w 6tygodniu nie było śladu ciąży a mam syna.

Gość Asia5666
Umówiłam się jeszcze raz, na 8 sierpnia. Może już coś będzie widać.

Gość gość
Ja ide 18 sierpnia, wcześniej nie ma sensu. Same polozne w przychodni mowily mi, ze nie maja tak czułego sprzętu, ze przecież to dopiero 4 tydzień i wszystko może się stać.

Gość gość
Wiec w ciąży jestem, 2 testy-2 grube krechy, beta ponad 500, jestem zmeczona, bola mnie piersi, brzuch pobolewa jak na okres. Testy robiłam 2 dni przed spodziewana miesiaczka, bo już czulam się inaczej.

Gość Asia5666
Gdyby moje krechy były tak grube też pewnie nie miała bym wątpliwości, martwi mnie ich bladość :( i że to jednak nie ciąża, a coś innego. Też bolą mnie piersi i czasem pobolewa jak na okres, ale takie opóźnienie nigdy się nie zdarzylo.

Gość gość
Z pewnością jesteś w ciąży, wątpliwe jest tylko to czy jest to ciąża wewnatrzmaciczna jeżeli jej nie widać. Aczkolwiek jezeli to tak wcześnie to może już za tydzień bedziesz sie cieszyć z fasolki na ekranie u ginekologa. Może potrzeba czasu.